Tellal bağırtmak lazımsa, onu da yapalım!.

Çocukken Kilis'te hatırlarım, tellallar vardı. Ellerindeki zili sallaya sallaya, sokak sokak dolaşır ve bağırırlardı "Duyduk duymadık demeyin" diye ve bir şey duyururlardı.. O zaman geçin öyle televizyon, radyo...

Çocukken Kilis'te hatırlarım, tellallar vardı. Ellerindeki zili sallaya sallaya, sokak sokak dolaşır ve bağırırlardı "Duyduk duymadık demeyin" diye ve bir şey duyururlardı..
O zaman geçin öyle televizyon, radyo, doğru dürüst ses sistemleri de yoktu.. Gazeteler üç günde gelirdi Anadolu'ya. Duvarlara afiş koyma hiç mümkün değildi öylesi..
Tellal, tek duyurma aracıydı..
Belediyenin, kaymakamlığın duyuruları.. Ya da bir reklam..
Şehre bir film, bir tiyatro gelmiş..
Ya da, mesela, her babalar gününde yazarım, babamın antika av çiftesi satılıyorsa.. Omzunda çifte, elinde zil.. Bağırırdı tellal, duyuruyu..
Bu devirde tellala ihtiyaç var mı?. Adı "İletişim Çağı" olan devirde hem de..
Valla var!.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar