Süreyya Operasında, Türk-Yunan Barış Gecesi!.

Hele şu ortalığı toz duman eden seçim telaşı bitsin, en azından 2023'e kadar, oturup memleketi, bu cennet vatanı konuşur, tartışır hale gelelim, ülkemin en büyük döviz kaynağı olacak, "Bacasız sanayi turizm"den ve turizmin en büyük ayağı festivallerden uzun uzun söz edeceğim ama, bugün kısa bir giriş..

Bu ülkeden kazandıklarının bir bölümünü bu ülkeye iade edenlerin başında gelir, Nejat Eczacıbaşı ağabeyim ve sevgili dostum.
Sanata ve spora, o kalıcı katkıları, Nejat Ağabeyimi "Ölümsüzlük" katına yükseltmiştir.
İstanbul Müzik Festivali'ni o kurmuştu.
O festivali yaşatmak için de İstanbul Kültür, Sanat Vakfı'nı.. (İKSV).
Harika, öyle harika programlar düzenlerdi İKSV, hele 1981 başında İstanbul'a taşındığımdan itibaren festival devamınca geceleri başka yere gidemez olmuştum.
Vakfı, Eczacıbaşı Holding'in Spor ve Sanat CEO'su kardeşi Şakir Ağabeyim yönetirdi. Çok iyi dosttuk onunla.. Sık sık buluşurduk. Bir defasında sitem etmiştim..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar