Süleyman Soylu’nun genelgeleri..

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu zaman yayınladığı, hatta gayet şık bir kitapçık haline getirip, ilgililere, bu arada medyaya da dağıttığı Trafik Genelgesi, hala masamda bir yerlerde duruyor.

Bir yerlerde..
Oysa aylarca hemen bilgisayarımın yanında, gözümün önünde durmuştu.
Çünkü bu ülkenin 1 numara sorunu trafikle ilgili çok geçerli çözümler içeriyordu.
1 numaralı ..
Neden 1 numaralı?.
Çünkü bu ülkede her yıl trafikte, orta boy bir Anadolu kasabası nüfusu kadar insan ölüyor. Bir büyük Anadolu kenti kadar yaralanıp, hastaneye giden ve orada ölenler hariç. (Bu ülkede, kaza yerinde cesedi bulunan "Ölüm" istatistiklerine girer, hastanede ölenler "Yaralı" diye kaydedilirler.)

Neden 1 numaralı?.
Çünkü bu ülkede mal kaybı da büyüktür. Milyarlar..
Neden 1 numaralı?.
Çünkü bu ülke kentlerinde, kilitlenmiş trafik yüzünden boşa harcanan yakıtların döviz bedeli de milyonlardır. Doğayı kirleten fosil yakıtlar, üstelik bu ülkenin dövizleriyle zehir saçarlar.
Soylu işte bu "Korkunç" sorunu çözmek için gelmişti, İçişleri Bakanlığı'na.. Ankara'da, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde tanıdıklarım vardı.. Beni aradılar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar