Stefan Zweig’dan müthiş bir öykü... Lyon’da Düğün!..

Bir yandan taşınma telaşı.. Öte yandan, A Spor için çekim bir araya gelince, hafta sonu yazıları için vaktim daraldı. İşte o sırada büyük usta, özellikle küçük hikayelerine bayıldığım Stefan Zweig'in uzun zamandır elimde bekleyen...

Bir yandan taşınma telaşı.. Öte yandan, A Spor için çekim bir araya gelince, hafta sonu yazıları için vaktim daraldı. İşte o sırada büyük usta, özellikle küçük hikayelerine bayıldığım Stefan Zweig'in uzun zamandır elimde bekleyen "Lyon'da Düğün" adlı enfes öyküsü aklıma geldi.

Çağ değiştiren Fransız İhtilali günlerini anlatıyordu Zweig Usta bu öyküsünde..

Bekliyordu, çünkü uzundu. Benim sayfama sığması mümkün değildi. En az iki güne ihtiyaç vardı..

"İşte o 2 gün, bu hafta sonu" dedim.. Lyon'da Düğün'ü ikiye böldüm. İlk bölüm bugün.. Devamı ve sonu yarın!.

***

12 Kasım 1793 tarihinde Barrere, Fransız Ulusal Meclisi'ne ayrılıkçı bir siyaset güttüğü için saldırılan ve zaptedilen Lyon'a dair bir önerge verdi.

Önergenin son cümlesi, şu dikkat çekici sözlerden oluşuyordu: "Lyon özgürlüğe karşı mücadele etmiştir; dolayısıyla Lyon artık yoktur!" Önergeyi veren kişi asi şehrin tüm yapılarının yıkılmasını, anıtlarının sökülmesini, hatta adının bile değiştirilmesini talep ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar