Sokak köpekleri.. İnsanlar.. Ve uygarlık!..

"Dünyanın uygar ülkelerinin niye hiçbirinde sokak köpeği yok" soruma yıllardır tek satır cevap veremeyen Ömür Gedik, kendisine gelen tweetleri, mailleri kullanıp yazdıkça yazıyor.. Öyle şeyler yazıyor ki...

"Dünyanın uygar ülkelerinin niye hiçbirinde sokak köpeği yok" soruma yıllardır tek satır cevap veremeyen Ömür Gedik, kendisine gelen tweetleri, mailleri kullanıp yazdıkça yazıyor.. Öyle şeyler yazıyor ki, Ömür'ün "Hayvan dostu" değil, "İnsan düşmanı" olduğuna inanasım geliyor.
"Ne kötülük görmüş insanlardan böylesi bir nefret için" diye düşünüyorum, inanın..
Sokak Köpekleriyle dünyanın her yerinde mücadele edilir. Biz de yer yer ediliyor. Mücadele tarzını eleştirebilirsiniz. Daha uygununu siz önerebilirsiniz.
Köpek barınaklarımızı yetersiz bulup, onların daha mükemmel hale getirilmesi için savaş verebilir, öncülük edebilirsiniz. Hayvanseverlik bu..
Ama köpeği kısırlaştırıp ayni sokağa geri bırakmak, uygarlık da değil, köpekseverlik de..
"Köpek gibi yaşamak" diye bir laf var, Türkçemizde..
Nedir o?.
Aç bilaç yaşamak, yağmurda, çamurda, karda buzda feci koşullarda sürünmek..
Hele kuduz lafı çıkınca, sopalarla kovalanmak, taşlarla öldürülmek..
Bu mudur, bir yaratığa, hem de insanın en iyi dostu köpeğe layık gördüğünüz yaşam tarzı.
Köpeğim vardı. Adını Cim Bom koydum. Fanatik Galatasaraylılar kızdılar.
"En sevdiğim yaratığa en sevdiğim Galatasaray'ın adını koydum" dedim.
Cim Bom 21 yaşında öldüğünde duyduğum acı öylesine büyüktü ki, "Bu acıya bir daha tahammül edemem" dedim ve Cim Bom'dan sonra asla köpek almadım. Bugün bahçemde 8 kedi var, ama köpek yok. Çünkü Köpek acısı, Evlat acısı gibidir. Yaşayan bilir.
O ayrı.. Ama sürüyle dolaşan köpekler de ayrı.. Rahmetli Kazım Baba'yı Levent Peker Sokak'taki evine, arabayı kapısına nerdeyse yapıştırıp bırakırdık. Çünkü o sokakta 30-40 köpeklik bir sürü yaşardı. Kazım Baba da fena halde korkardı.
Köpek korkusu, tıp diline girmiş bir ruh hastalığı.. Hele 40 tanesi birden etrafınızı sararsa, ya da koşarak üzerinize gelirse..
Şimdi İstanbul'da böyle sürüler dolaşıyor..
İşte bu da ba...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar