Sinsilik yapan kim, Mustafa Başkan!.

1955 yılında babam Antakya'dan Ankara'ya tayin olunca, biz de yaz tatillerimizi İstanbul'da geçirmeye başladık.. Anneannemlerde kalırdım.. Kadıköy'de otururdu. Galiye Teyzem ve Necati Dayımla..

Necati Bilgiç. Ailenin ilk gazetecisi.. Hepimizi bu mesleğe sokan odur.
O devirde, spor sayfaları, spor yazarlığı vardı. Her spor izlenir, her spor yazılırdı.
Yaz olunca tabii, atletizm başta, deniz sporları.. Yüzme.. Yelken.. Kürek..
Galatasaray Adası'nı ilk o zaman gördüm işte.. Havuzunda yüzme yarışları yapılırdı, ama Ada asıl "Kürek" demekti. Galatasaray Kürek Şubesi ordaydı.
Bazen arkadaşlarla buluşur Kuruçeşme parkına giderdik. Kürekçiler antrenman yaparlardı, o zamanlar trafiği nerdeyse yok Boğaz'da.. O incecik fitaların suyun üzerinde kayışını nasıl zevkle izlerdim.. Ve de gıptayla..
Benim için kayık, Moda ya da Kadıköy'de kiraladığımız o tonlarca ağır hantal teknelerdi. Küreklerine asılırdık, canımız çıkardı on metre gidene kadar.
Oysa bu fitalar nasıl ip gibi kayarlardı.
Galatasaray Adası, Boğaz'ın gözdesi, Galatasaray'ın gururuydu.
Tüm rakiplerini hem de nasıl kıskandıran gururu..
Sonra..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar