Sary Galyn, duduksuz kaldı...

Çok minik haberi gazetede okur okumaz dondum kaldım.. "Djivan Gasparyan öldü" diyordu haber.. Niye dondum peki?. Beni günün herhangi bir anında boş yakalar ve "Şu anda ne dinlemek istersin?" diye sorarsanız, anında cevap...

Çok minik haberi gazetede okur okumaz dondum kaldım.. "Djivan Gasparyan öldü" diyordu haber.. Niye dondum peki?.
Beni günün herhangi bir anında boş yakalar ve "Şu anda ne dinlemek istersin?" diye sorarsanız, anında cevap alırsınız..
"Civan Gasparyan'dan Sarı Gelin, duduk solo.."
Sarı Gelin bittiğim türküdür.. Salkım Hanımın Taneleri filminde, Doğu'da bir Jandarma Onbaşısı'nı oynayan Yavuz Bingöl, ıssız bir gecede duvara yaslanıp söylediğinden beri, âşığım Sarı Gelin'e..
Sadece ben mi?. Biz mi?. Yüzlerce senedir Anadolu'nun doğusunda ve etrafında yaşamış kim varsa, kendi dilinde çalıp söylemiştir..
Yaşamdan Dakikalar'da Nebil, bulduğu bütün dil ve lehçelerden Sarı Gelinleri arka arkaya ekleyip bir bant hazırlamaya başlamıştı.
O çekmekten büyük zevk aldığım kültür ve sanat programı biterken, Nebil'in bandı 14 ayrı dil ve lehçeye ulaşmıştı.
Başta biz, Kürtler, Azeriler ve Ermeniler çok da çatıştık, "Aslı bizim. Siz bizden yürüttünüz"e vardırdık işi hatta.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar