Sahada ve masada tamam da, ekranda?.

Fox TV ana haberlerini izliyordum ne zamandan beri evde oldukça.. Pek çokları da benim gibi yapıyor olmalı ki, reytinglerde Fatih Portakal, en popüler dizileri, efsane gündüz programlarını bile geride bırakıyor ve her gün birinci...

Fox TV ana haberlerini izliyordum ne zamandan beri evde oldukça.. Pek çokları da benim gibi yapıyor olmalı ki, reytinglerde Fatih Portakal, en popüler dizileri, efsane gündüz programlarını bile geride bırakıyor ve her gün birinci oluyordu.
Fatih programı "En farklı" diye açıyordu. Sabah kuşağı haberlerini yapan, yıllanmış, hatta aile dostum İsmail'e (Küçükkaya) "Portakal En farklı, değil, En etkili" dedim..
Şimdilerde Fatih öyle açar oldu programını ama..
Ama ben Fox Ana haberin giderek, haber bülteni olmaktan çıkıp, iktidarı ve de onun lideri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratma saatine dönüştüğünü görmeye başladım..
Program giderek monotonlaştı.
Fatih bir polemik başlatıyor, günlerce ayni laflar, ayni görüntüleri, türlü montaj cambazlıkları ile ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyordu.
"Kızdır kızdır ye müceddere" derler bizim Kilis'te.. Çok lezzetlidir ama maliyeti ucuzdur, fakir yemeğidir. Pazartesi kazanla yaparsın bir hafta ısıtır ısıtır sofraya koyarsın.. Oradan gelir.
Fatih de, pazartesi bir polemik yaratıp, haberleri onunla açıyor, cuma gecesine dek kurgu numaraları, kelime oyunlarıyla sürdürüyordu.
Gerisi de monotonlaştı..
İlle İş ve İşçi Bulma Kurumu önündeki kuyruk gösterilecek, ille bir mahalle pazarına gidip "Her şey çok pahalı, alamıyorum" diyen bir kadınla konuşulacaktı.
Ülkede, dünyada neler oluyor, umurunda değildi Fatih'in.
Varsa yoksa iktidarı ve Başkanı yıpratma kurguları..
"Bu ülkede hiç ama hiç mi iyi bir şey olmuyor, Fatih" diyecektim.
Baktım bir gün, o muhteşem "İstanbul- İzmir otobanının açıldığı" haberini verdi..
İçimden tam "Nihayet" diyordum ki, arkası geldi..
"Yol açıldı ama iki yanındaki dinlenme tesisleri hazır değil, aç susuz gidiyorsunuz.." Fatih Portakal'ın, o yolun planlanandan iki ay önce bitiri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar