Pandemi nasıl bitecek?..

****Hiçbir pandemi çok uzun sürmez, Kovid-19 da influenza gibi mevsimsel bir enfeksiyon hastalığı olarak yerini alacak. Bunun için belki biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Ancak insanlarda hem ekonomik yönden hem de sosyal yönden pek sabır...

Sadece siz okurların değil, tüm ülkemin, hatta tüm dünyanın kafasındaki soruyu, Frankfurt'ta salgının başından beri gece gündüz Kovid'le mücadele eden doktor arkadaşım Erdoğan Karatay'a sordum.. Uzun ama çok açıklayıcı bir cevap geldi. Köşemin büyük bir bölümünü bu yazıya ayırmakta tereddüt etmedim..
Hâlâ ve hâlâ, başta aşı, devletin aldığı tüm önlemlere direnmeyi marifet sayan, tüm önlemlerle hatta alay edenler, kafanızı her gün biraz daha karıştırırken, gerçeği, Kovid'le bizzat savaşan bir bilim adamı, uzman doktordan dinlemenizde fayda var..
Bu yazıyı iyi okuyun.. Kovid aşı ve önlem karşıtlarının lafları ile kafası karışan yakınlarınız varsa, onlara da okutun, mutlak.

Çiçek hastalığını hatırlayan var mı? Hani şu yüzde, kollar ve bacaklarda çok kötü görüntülere neden olan ölümcül hastalık?
Variola dediğimiz bir virüsün yaptığı ağır hastalık!
Sadece 20. yüzyılda 300-500 milyon insanı öldüren çiçek.
Tarihçilere göre bu virüs 3000 yıl önce de vardı. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, Danimarka, Norveç, İsveç ve İngiltere'deki yaklaşık 1400 yıllık Viking mezarlarında bu virüsün varlığı kanıtlandı.
Şu anda dünyanın herhangi bir bölgesinde çiçek hastalığına karşı ne bir ilaç ne de bir aşı bulabilirsiniz, çünkü insanoğlu bu virüsün kökünü kurutabildi. Nasıl mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 355 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar