Örümceğin Gölgesi...

Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç'un bugünkü(29.01.2022)'' Örümceğin Gölgesi...'' başlıklı yazısı.

Ömer Ünal’dan bir bilimkurgu ‘salgın’ hikâyesi
İki yıl önce başlayan pandemi sayesinde adını duyurmak, okunmak, dinlenmek için aklına gelen en kötü ihtimalleri gerçek gibi sallayanlarla doldu etrafımız. Neden sadece kötü şeyleri yazıp söylüyorlar, neden salgın ve sonrası için ütopyalar (Yani bir cennet dünya) değil de distopyalar (Yani kıyamet ve sonrası) vaat ediyorlar?.. Çünkü iyi haber, haber değildir, dünyada.. Felaket tellallığı yaptın mı adın geçer.. Bilim adamı, uzman, gazeteci fark etmez.. Okunmanın en kolay yolu..

İşte bu sallama ortamında, son zamanlarda ilginç kitaplar yayınlayan Dark İstanbul Yayınları "Salgın İstanbul / Antoloji" diye bir kitap sundu.
12 yazarından, salgın üzerine bilimkurgu öyküler istemiş. Ve bu 12 öyküyü işte bu kitapta toplamış..
Birkaçını okudum. Sevdim.. İçlerinden birini seçtim.. Hem sizlere keyifli bir hafta sonu yaşatmak için, hem de Allah'ın her günü en kötü ihtimalleri tekrar tekrar sallayanlara "Öyle sallanmaz, böyle sallanır" diye hoş bir örnek vermek için.
"Örümceğin Gölgesi" adlı öykümüzün yazarı Ömer Ünal.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar