Omicron nedir?.. Panik mi yoksa beklenen olumlu gelişme mi?..

*Bu köşede Kovid-19 yazıları yazmaya başladığımdan beri mutasyonlarla ya da moda adıyla varyantlarla ilgili şunları yazdım.. "Virüsler yaşamlarını sürdürebilmek için değişime uğrarlar...

*

Bu köşede Kovid-19 yazıları yazmaya başladığımdan beri mutasyonlarla ya da moda adıyla varyantlarla ilgili şunları yazdım..
"Virüsler yaşamlarını sürdürebilmek için değişime uğrarlar, bu virüslerin doğasında var. Mutasyona uğrarken amaç, asla konağı yani insanı öldürmek değildir. Konakla birlikte yaşamayı öğrenmektir. Kovid-19 şimdiye kadar kaç kez mutasyona uğradı, sayısını söyleyebilen olabilir mi?
Ben söyleyeyim, yüzlerce kere! Dördü hariç bunların hiçbirini duymadı insanlar, ilk çıkan şekil, daha sonra gelişen Alfa, Beta ve Delta mutasyonları duyuldu.
Neden? Çok basit..

Bunlar kendileri mutasyona uğrayarak, insan hücrelerine daha kolay ve çabuk girmeyi öğrendiler. Delta varyantı örneğine bakalım.
Şu anda diğer varyantlar, yani ilk ortaya çıkan virüs, Alfa ve Beta varyantları artık çok nadir görülüyor, pozitif...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar