Lezginka.. Bir Elbruz Bey daha çıkaramadık!..

Bugün pazar.. Hepimizin en kutsal vatandaşlık görevimizi yapmak için sandığa gitme günü.Gidip oylarımızı kullanacağız ve yarın, dünden de, bugünden de güzel bir Türkiye'ye uyanacağız..Sonuca...

Bugün pazar.. Hepimizin en kutsal vatandaşlık görevimizi yapmak için sandığa gitme günü.
Gidip oylarımızı kullanacağız ve yarın, dünden de, bugünden de güzel bir Türkiye'ye uyanacağız..
Sonuca aldırmadan söylüyorum bunu.. Çünkü her sandık öncesi olduğu gibi gerilen hava, gene her sandık sonrası olduğu gibi yumuşayacak.. İş ve dış düşmanlarla baş etmek, mutlu, müreffeh Türkiye'ye ulaşmanın yolunun Yenikapı Ruhu'ndan geçtiğini görecek ve yumuşayacağız..
"Ne olur" endişeniz olmasın, fikriniz ne olursa olsun, endişe yok!..
Türkiyem, yarın umutlu günlere uyanacak..
Böyle bir günde, size hoş ama düşünerek okunacak bir yazı sunuyorum..

***

Çarşamba gecesi Cemal Reşit Rey salonunda, Kuzey Kafkasya devletlerinden Dağıstan'ın o dünyaca ünlü Lezginka Dans gurubunu nasıl harika duygularla izledim.. 1990'dan beri ilk defa geldiler ülkemize. Yıllardır özlemle beklediğim o kültür, 27 yıl sonra tekrar geldi..
Kökümüz Kuzey Kafkasya.. O müzik, o oyunlar.. Kan çekiyor bir defa.. İkincisi..
Ankara Gençlik Günlerimde bir Elbruz Bey vardı. Kuzey Kafkasya Kültür Derneği'nin unutulmaz hocası.. Bir dans gurubu vardı, düzenlenen gecelerde Ankara sallanır, kocaspor salonunda tek boş yer kalmazdı. Elbruz Bey, Ankara Koleji Folklor ekibinin de Kafkas Dansları hocasıydı. Kız kardeşim Serpil de o guruptaydı.. Nasıl keyifle izlerdik..
Birbirinden güzel danslardan sonra finale doğru Elbruz Bey de o yaşına rağmen sahneye fırlar ve müthiş hüner ve fizik isteyen dansları, gençlere taş çıkartacak şekilde oynardı. Hele ağzında tuttuğu keskin bıçakları teker teker yerdeki kütüğe saplarken, bütün salon ayağa kalkardı..
Lezginka, bana Ankara gecelerini değil sadece, köyümü de hatırlattı. Bandırma veAnkara'dayken, köyü ayakta tutan babaannemizi kaybedene dek her yaz gittiğimizköyümü..
İlk yarının final dansı, "Köyde şenlik"ti.. Bütün köy gençlerinin, kızlı erkekli eğlendiği bir geceyi anlatıyordu koreografi.. Rengarenk kılıklı, uzun ve bellerine kadar uzanan örülmüş saçlarıyla genç kızlar.. O kızlara hava atmak için olmadık hünerler sergileyen delikanlılar.. Kaç, göç yok..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 355 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar