Kurallar!.. Şımarık ünlüler... Ve özgürlük...

'Özgürlük, maskeyi takmayı reddeden bir aptaldan mikrop kaparak hasta olmak özgürlüğü değildir.' Hatta en liberal, en özgürlükçü John Stuart Mill bile bu tarife itiraz edemez."

İki gazeteyi bir tesadüf arka arkaya okudum, çarşamba günü..

İlki Hürriyet'in eki Kelebek..

İki yakın dostum, ikisini de çok sevdiğim Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu'nun kızları Zehra, Arnavutköy sahilinde salına salına yürüyor. Allah öyle bir fizik vermiş ki, biri ayni sahilde, ayni yönde birkaç metre gerisinden yürüse, Hürriyet'in icad ettiği "Sosyal Medya Jürisi" kararı ile tutuklanır ve içeri atılırdı.

Resimde Zehra maskesiz.. Resim altında gazetecilere "Sahilde yürüdüğüm için mesafemi koruyorum. İnsanlardan uzağım. Kimseye yaklaşmıyorum" dediği yazılı..
"Maske Kuralı"nda, "Sahilde yürüyenler.. Dikkat edenler" diye bir ayrım mı var, Zehra?.
Sorarsan, maske takmayarak, bu pandemi diye gavurca adına bayıldığımız salgının yayılma hızının artmasına sebep olan herkes, ama herkesin kendince bir "Takmama mazereti" olmalı.. Oluyor da..
Oluyor ki, caddeler, sokaklar, alanlar maskesizlerle dolu ve salgının hızı azalacağına artıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar