Kıbrıs’ta bedel ödetmek

"Türkiye'nin Afrin'deki operasyonunu bir 'zafiyet' olarak değerlendiren güçler, Kıbrıs oyununu sahneye koymak için gün sayıyor. Bunu nerden mi çıkarıyoruz? Rum yönetiminde yeniden Nikos Anastasiadis'in Başkan...

"Türkiye'nin Afrin'deki operasyonunu bir 'zafiyet' olarak değerlendiren güçler, Kıbrıs oyununu sahneye koymak için gün sayıyor.
Bunu nerden mi çıkarıyoruz?
Rum yönetiminde yeniden Nikos Anastasiadis'in Başkan seçilmesiyle yaşanan hareketlilikten!
Rum medyasına sızan haberler de işin ciddiyetini ortaya koyuyor.
Fileleftheros gazetesindeki haber çarpıcı bir bilgiyi barındırıyordu.
Gazeteye göre Birleşmiş Milletler (BM) 'Halkın referandumda izleyeceği tutumdan korkuyor ve bu amaçla baskı yapmayı planlıyor..' Bir anlamda, ortaya çıkacak planı iki halk ne olursa olsun kabul etsin isteniyor.
Ki BM ve uluslararası güçler ve en dikkat çekicisi ABD, Kıbrıs'ta bir oldubittiye getirilecek çözümü desteklemek için harekete geçmiş durumda.
Afrin operasyonunu durduramayan ABD, karşılık olarak Kıbrıs'ta bedel ödetmeye çalışacak" dedi, bir Kuzey Kıbrıslı bir önemli dostum bana..
"Manipüle haberlere hazır olmalıyız. Zorla bir birleşme olsun, Türkiye Ada'dan çıkarılsın planı devrede" diye de ekledi. O zaman "Biraz daha anlat" dedim. İşte söyledikleri..

***

KKTC'de yeni kurulan koalisyon hükümetinin "Kıbrıs konusunda konuşmayacağız" yaklaşımı dikkat çekici.
Böyle bir süreçte, Kuzey Kıbrıs ile Türkiye'nin arasını açmak için yoğun bir çaba da var.
Türkiye'nin hassas olduğu konulara, belli odaklardan bilinçli saldırılar var.
"Afrika" adındaki bir gazete, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kabul edilemez manşetler atmaya başladı.
Bunu neden mi yapıyorlar?
Erdoğan'ın, milli davalardaki dik duruşu "canlarını sıkıyor!"...
Kuzey Kıbrıs'ta Türkiyeli-Kıbrıslı Türk çatışması amaçlıyorlar.
Adadaki "adaletsizliği" "ayrımcılık" üzerine inşa ederek, halkları çatıştırmak istiyorlar.
Sayın Erdoğan'ın da Kıbrıs'tan usanıp "Verelim ve kurtulalım" demesini bekliyorlar.
Amaç Türkiye ile Kıbrıs arasındaki bağları tamamen koparmak!
Anastasiadis'in Crans Montana Zirvesindeki "Sıfır asker-sıfır garanti" ısrarı ve müzakerelerin bir uzlaşı sanatı olduğunu inkâr eden tutumu hâlâ akıllarda.
Rum Liderin, müzakere sürecini yokuşa sürüp çökertirken Kıbrıslı Türklere yaptığı çağrı da unutulmamalıdır..
"Kıbrıslı Türkler karar vermeli. Türkiye'nin mi yoksa Kıbrıs Devleti'nin bir parçası olacaklarını seçsinler..." Kıbrıslı Rumların niyetinin üzüm yemek olmadığı, kazan-kazan prensibine uygun bir çözümü değil Türk 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar