Karar verin yetkililer, motosiklet ne?. İnsan mı, araç mı?.

Sayfamızdaki fotoğrafı çoğunuz hatırlarsınız.. İlle de uzman olmanız gerekmez. Bir yerde mutlak benzeri bir resim görmüşsünüzdür.Yarı insan, yarı at bir yaratıktır bu..Kökeni Yunan...

Sayfamızdaki fotoğrafı çoğunuz hatırlarsınız.. İlle de uzman olmanız gerekmez. Bir yerde mutlak benzeri bir resim görmüşsünüzdür.
Yarı insan, yarı at bir yaratıktır bu..
Kökeni Yunan mitolojisi..
Orda Sentor denen bu yaratıkların kötü kalpli ve kaba bir kavim oldukları anlatılır.
Güney Amerika'nın yerli kavimleri İnkalar ve Aztekler'in de, ülkelerini vahşice işgale gelen ve önlerine geleni katleden Pizarro ve adamlarını ilk defa gördükleri atlar üzerinde saldırdıklarını görünce, onları tek yaratık sandıkları anlatılır.
Şimdi nerden çıktı, bu Sentor?.
Bu kentte motosiklet üzerinde birini gördüğüm zaman aklıma Sentorlar geliyor hemen de ondan..
Sebep?.
Çünkü Sentorlara bakanlar, onların insan mı, at mı olduklarına karar veremezlerdi. Ben de İstanbul'da motorların araç mı insan mı olduklarına karar veremiyorum.
Aslında ben karar veriyorum da, İstanbul'un olmayan Trafik Müdürü ve onun görevli polisleri karar veremiyorlar..
Her öğle, ofisimden çıkıp köşeye yaya geçidine iniyorum..
Kaldırımdan.. O kaldırımdan üzerime bir motosikletli geliyor.
Gazetenin önündeki kaldırım ve orada polis varken üstelik.. Niye kaldırımdan geliyor.. Çünkü orası araçlar için ters yön. Kurallara uysa, taa ilerden göbekten dönüp gelmesi gerek.
Oysa kaldırımlar, ama insanlar için kaldırımlar, her yöne açık. Motosiklet, insan değil araçmış.. Ne gam.. Nasılsa aldıran yok. Basar gidersin insan yolundan..
Çünkü kaldırım, motosikletin babasının yolu..
Köşede yeşil ışık bekliyorum.
Yanıyor. Yola iniyorum.
Karşıdan da bir motosiklet geliyor.
Yaya kaldırımında ve o kaldırım iyice kalabalıkken üzerimize geliyor. Niye?. Trafiğe uysa, o da taa ilerden göbekten dönüp gelecek, bu arada üç trafik lambasına takılacak.
Umurunda mı?. Ordaki polisin de umurunda değil madem.. O zaman sürersin motosikleti yaya kaldırımında yayaların üstüne..
Orda görevli trafik polisi de aval aval bakar..
Karşıya geçerim. Aşağıdan arabam geliyor, onu beklemek için kaldırımda dururum.. O kaldırımın üstü de motosiklet dolu. Orda yemek yenecek yerler var. Adam gelmiş, motoru kaldırıma park etmiş, içeri girmiş.
Bir de o dükkan servis yapıyor ya..
Kurye motorları, vızır vızır, geliyor, gidiyor, park ediyor. Hepsi kaldırımda..
Kaldırıma araç park etmek yasak.
Orası insanlara mahsus çünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar