İstanbul’a hoş geldiniz Sayın Valim!.

Sayın Ali Yerlikaya!. İstanbul'un yeni valisi!. İlimize hoş geldiniz. Sefalar da getirirsiniz inşallah!. Sizi elimde üç çiçekle konağınızda karşılamak isterdim. Olmadı. Şimdi üç İstanbul...

Sayın Ali Yerlikaya!. İstanbul'un yeni valisi!. İlimize hoş geldiniz. Sefalar da getirirsiniz inşallah!.
Sizi elimde üç çiçekle konağınızda karşılamak isterdim. Olmadı.
Şimdi üç İstanbul Fotoğrafıyla "Hoş geldiniz" diyorum, köşemde, İstanbul Halkı adına..
"Sefalar da getirirsiniz inşallah" deyişimi de açık söyleyeyim Sayın Valim..
"İstanbul'a Devleti de getirirsiniz, İnşallah" demek istiyorum!.
Bu kentte devlet kalmadı, Sayın Valim.. Çünkü sizden evvelki valiler, bu devletin, bu milletin valileri olduklarını unuttular. Makam odalarından sadece ve sadece Ankara'dan bir önemli şahıs geldiğinde, ya da bir facia olup, TV kameraları olay yerine yığıldığında çıktılar. Önemli zatın omuz başından bakarak görüntülenmek için..
Valiler zerre umursamayınca, Emniyet Müdürleri de keka.. Odalarında evrak imzalayarak, çay kahve eğlendiler. Onlar oturunca Trafik Şube Müdürleri de kıllarını kıpırdatmadılar..
İstanbul dağ başına döndü Sayın Valim.. Siz bir dağ başına geldiniz.. Devlet'in "D"sinin olmadığı bir dağ başına..
İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu durmadan çırpınıyor. Durmadan kararnameler, genelgeler çıkarıyor. Kanun değiştiriyor hatta.. En ileri teknolojiyi İstanbul'a dağıtıyor. "Sadece Trafik değil, her türlü polis Trafik'ten de sorumludur" diye emirler yayınlıyor.. Aldıran yok Sayın Valim..
Vali'den başlayarak kimse bir alt makamını, kimse İstanbul'u denetlemediği için hiç ama hiçbir şey değişmiyor..
İşte sunduğum üç resim bu dediklerimin kanıtı Sayın Valim!.
Buyrun.. Hem de bu ülkenin en büyük yayın organlarından Sabah/ atv gurubunun, atv, ahaber, aspor, apara gibi dört kanalının kapısının açıldığı Yıldız Ihlamur Caddesinden üç görüntü. Bu cadde, Nişantaşı yöresini Boğaziçi Köprüsü'ne bağlayan bir arterdir üstelik ve hele iş sonu saatlerinde, köprü yolu olduğu için felaket bir görüntü oluşur..
Bu üç resim, 30 Ekim Salı günü, saat 17.00 sularında çekildi.
Caddede trafik akışının ne kadar önemli olduğunu bilen uzmanlar, sol kenarda park etmeyi yasaklamışlar.. Nerdeyse 20 metrede bir park yasağı levhası dikmişler. Dikmekle kalmamışlar. Hepsinin tepesine EDS koymuşlar. Kamera yani.. Bunu da Park Yasağı levhasının altına yazmışlar ki, ciddiye alınsın. Ortada polis görünmese bile korkulsun.
Trafik Cezalarını artıran yeni yasa da yürürlüğe girmiş.
Yani Yasama işini yapmış. Yürütme her türlü önlemi almış.. Anayasal üç güçten ikisi iş başında. Dördüncü güç medya da orda hazır her an.. Ama manzara aynen bu Sayın Valim..
Hem de "Park Yasağı" ve "Burası EDS ile izleniyor" levhalarının altına Devletle alay eden arabalar park etmiş duruyorlar, yol boyu.. Bunlar sadece üçü.. İsterseniz 23 resim de yollarım.
Yol boyu levhalar.. Yol boyu EDS ve yol boyu park etmiş, otomobiller, kamyonlar, servis arabalarıyla dolu bu cadde.. Hem de en yoğun saatlerde.. Üç şeritli yol inmiş tek şeride.. Düğüm, düğüm, kördüğüm..
..Ve orda atv sabah yayın gurubu, ve orda Bahçeşehir Üniversitesi olduğu için günde kaç yüz polis görev yapıyor, kaç polis aracı geliyor geçiyor, tahmin edersiniz.
Caddede her şey var. Devlet yok!.
Bu Devletle alay değil de nedir, söyler misiniz Sayın Valim?.
İşte bu İstanbul'a "Hoş geldiniz" efendim!.
Lütfen Devleti de getiriniz ki, biz de hoş olalım.. Yıllar yıllar sonra İstanbul halkı olarak biz de "Nihayet bize sahiplenen biri çıktı" diyebilelim!.
Getiremiyorsanız, emir verin o levhaları söksünler.. Söksünler ki, devletin yasakları, emirleriyle nasıl alay edildiği, hem de devlet eliyle durmadan gözümüze sokulmasın. Devlet gitti, bari saygımız kalsın.
Uygulatamayacağınız yasakları koymayın, koydurmayın lütfen, Sayın Valim, Devlete saygı adına..

***
Bir de Sayın Valim, benim vergilerimle maaş alıp, 7/24 boş oturan basın büronuza emir verin ki, medyayı iyi izlesinler. Her sabah sizi bilgilendirsinler.
Soru soran medya mensuplarına da, bizahmet cevap yazsınlar.
Ya da bu büroyu kapayın ve hepsini kovun!.
Sorun onlara mesela Sayın Valim,
"Bu ülkenin en çok satan gazetesi Sabah'ta yazan Hıncal Uluç 'Valiye, vilayete onlarca, yüzlerce yazı yazdım. Yüzlerce soru sordum. Bir ama bir tekine cevap vermediler' iddiasında bulunuyor. Doğru mu?. Ona verdiğiniz yanıtları dosya yapıp bana getirin" deyin mesela.. Bir, tek bir A4 sayfası koyarlarsa, koyabilirlerse önünüze, sizin makamınıza gelip ellerinden öperek özür dileyeceğim.
Basın ile baş çavuşun eşeği arasındaki farkı, basın büronuz artık öğrenmeli, Sayın Valim!.
Ya görevlerini yapsınlar. Ya da benim vergilerimle keyif yapmaları bitsin.. Defolup gitsinler!.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar