İsimsiz ama muhteşem insanlar!..

Mahmut Kaşıkçı ya da Metin Tokel adlarını duydunuz mu?. Ya da Sema Çelik?. Nerden duyacaksınız ki?. Oysa üçü de "Muhteşem" insanlar, bunların.. Onları bana, cumartesi gecesi, Çanakkale sahilinde şirin bir...

Mahmut Kaşıkçı ya da Metin Tokel adlarını duydunuz mu?.
Ya da Sema Çelik?.
Nerden duyacaksınız ki?. Oysa üçü de "Muhteşem" insanlar, bunların.. Onları bana, cumartesi gecesi, Çanakkale sahilinde şirin bir restoranda, harika bir dostlar ekibi ile yemek yerken Mete Gökçe anlattı..
O da mı kim?.
Bir isimsiz "Muhteşem" de, o işte.. Hepsini anlatacağım..

***

Sema Çelik, Yüksekova Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu müzik öğretmeni.. Okulda "Mavi Hayaller Çocuk Korosu"nu kurmuş.. 2014-15 ders yılında.. Mezunlar gitmiş, yeniler gelmiş, koro devam etmiş.. 23 Nisan'da, 10 Kasım'da, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü'nde, 13 Mayıs Bahar Bayramı'nda konserler vermişler.
Bu koroyu işte, temmuzun ilk haftasında, Çanakkale'de iki yılda bir düzenlenen "Çanakkale Korolar Festivali'ne götürmek istemiş işte Sema Hoca.. Ama Yüksekova, yani Hakkâri nire, Çanakkale nire?.
"Mavi Hayaller Korosu" için bile, hayal ötesi..
İşte o zaman ortaya çıkmış Mahmut Kaşıkçı.. Yani, Yüksekova Kaymakamı.. İşte o zaman ortaya çıkmış Metin Tokel.. Yani, 3. Piyade Tümen Komutanı.. Mucize gerçekleşmiş. Mavi Hayaller Korosu Çanakkale'ye gelmiş, festivale katılmış..
Mete Gökçe anlatırken, gözleri yaşarıyor.. Dinlerken de benim..
"İlk defa deniz gördüler bu çocuklar.. Hepsine mayolar verdik, ilk defa denize girdiler.. Son gün, bütün korolardaki çocukları ve gençleri tekne gezisine çıkardık. İlk defa tekneye bindiler Yüksekovalı küçük öğrenciler.."
Mavi Hayaller'in "Mavi" ile buluşmasını anlatıyor, Mete Gökçe..
İki yılda bir yapılan Çanakkale Korolar Festivali'ni "Dördüncü" defa başarıp, sekizinci yıla ulaştıran ve gelenekselleştiren isimsiz kahramanların başında gelen Mete Gökçe.. Festival Genel Sanat Yönetmeni..
Geç vakit otele döndüm.. Kafamda Yüksekovalı "Mavi Hayaller" varken, televizyona dokundum.. Ne var ne yok!..
NTV alt yazı geçiyordu. Yüksekova'da, hem de Yüksekova'da, PKK, yol yapımında çalışan sivillere saldırmıştı.. Dört Ölü..
Mavi Hayaller'i anlamaya çalıştım.. Hayatlarında ilk defa deniz gören, ilk defa denize girip, tekneye binen, ilk defa harika bir salonda sahneye çıkıp, o salonu dolduran yüzlerce insan tarafından çılgınca alkışlanan çocukları düşündüm..
Nerden nereye gelmişlerdi ve yarın gene nereye döneceklerdi?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar