İki sahne ve... Devletim nerede?..

Kaç defa yazdım.. İnsanoğlunun yürümeye başladığı andan itibaren, devletle ilk tanıştığı yer "trafik"tir. Kaldırımda yürürken, sokakta oynarken, üç tekerlekli bisikletine binerken...

Kaç defa yazdım.. İnsanoğlunun yürümeye başladığı andan itibaren, devletle ilk tanıştığı yer "trafik"tir. Kaldırımda yürürken, sokakta oynarken, üç tekerlekli bisikletine binerken, babası ya da başka bir akraba tanıdığın arabasına bindiğinden itibaren o ülkede devletin ne kadar güçlü, ne kadar saygın olduğunu anlamaya başlar.. Büyüdükçe de, devletle ilişkilerinde, o saygınlık ölçüsünü hep göz önünde tutar..
Şimdi Türkiye'deki trafik düzeni içinde devletle tanışan, o trafik içinde büyüyen çocukların ve gençlerin gözündeki devleti bir düşünün, lütfen..
En başta da siz düşünün, Sayın İçişleri Bakanımız!.
Göreve geldiğinizde tüm teşkilatınıza bir Trafik Genelgesi yayınlamış, bu genelgeyi, resimli, kolay okunur bir kitapçık haline getirmiş, birer örneğini de medyaya dağıtmış olmalısınız ki, bana da geldi. Heyecanla sayfaları karıştırdım. Satır satır okudum.. Ve müthiş keyifle bir yazı kaleme aldım..
"Uzun yıllar sonra ilk defa bir İçişleri Bakanımız oldu" diye özetleyebilirim o yazıyı.
Sorunlara vâkıf, çözümleri öneren ve teşkilata emreden bir bakan için daha ne denir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar