İki Harika Dans Gecesi!...

"Müziği duymayanlar dans edenleri deli sanırlar.. Friedrich Nietzsche." Jean- George Noverre, Modern Balenin yaratıcısı kabul edilir. Onun doğum günü, 29 Nisan (1727), 1982'de Unesco kuruluşu Uluslararası Dans Komitesi tarafından...

"Müziği duymayanlar dans edenleri deli sanırlar..

Friedrich Nietzsche." Jean- George Noverre, Modern Balenin yaratıcısı kabul edilir. Onun doğum günü, 29 Nisan (1727), 1982'de Unesco kuruluşu Uluslararası Dans Komitesi tarafından "Dünya Dans Günü" ilan edildi.
Biri 28, öteki 29 Nisan'da iki harika dans gecesi yaşadım.. İlki, Robert Kolej'de.. Hocaları Mercan Selçuk'un yönetiminde RC Modern Dance ekibi, konuk okullar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Dalı genç ve küçük öğrencileri ve Adapazarı Enka Okulları Folklor ekibi eşliğinde enfes bir gösteri hazırlamışlar.

Daha başlangıçta vuruldum. RC Modern Dans Ekibi, Müşfik Kenter'in o unutulmaz, o beynime kazılmış sesiyle salona inen Orhan Veli dizeleri eşliğinde ve Mercan Selçuk koreografisiyle "Aşk Resmi Geçidi"ni sundular ve seyirciyi avuçlarının içine aldılar.

Sonra, Timur Selçuk'un Cahit Sıtkı Tarancı dizeleri üzerine bestesi gene unutulmazım Kırık Kalpler eşliğinde iki konservatuar öğrencisi Melisa Ayanoğlu ve Berkay Günay bir enfes "İkili" sahneledi. Anılar çöktü gene üzerime.. Nasıl çökmesin.. Yanımda Timur Selçuk oturuyor. Mercan'ın babası.. Sanat hayatının 50'nci yılında.. Timur ve bizim çocuklar Modern Folk Üçlüsü bir ortak konser turnesi yapmıştık, muhteşem anlar yaşayarak.. Bu şarkıya biterdim..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar