İçimdeki son İzmir ukdesi de..

Teras'a çıkarken, bir serinlik çarptı.. "Ne olur, ne olmaz" diye yanıma aldığım kazağı sırtıma geçirdim.. Ekranın karşısına dizilmiş koltuklardan birine oturdum.. Hayır, serin falan değil...

Teras'a çıkarken, bir serinlik çarptı.. "Ne olur, ne olmaz" diye yanıma aldığım kazağı sırtıma geçirdim.. Ekranın karşısına dizilmiş koltuklardan birine oturdum.. Hayır, serin falan değil, soğuk hava.. Ercan halimden anladı. Arabada hep kalın bir yün hırka durur, ihtiyat.. Koştu onu getirdi.. Kazağın üzerine de onu giydim.. Puromu yakıp, maç keyfi yapacağım ya terasta.. Mümkün değil.. Soğuk resmen çarpmaya başladı..
Otelin Genel Müdürü kırk yıllık dostum.. "Aman Muzo" dedim, "Bana bir battaniye buldur.."
Kazak, yün ceket, üstüne bir de battaniye..
O sırada yanıma baktım.
Hani Amerika'da son aylarda yeniden azan Ku- Klux- Klan vardır ya.. Gözlerinden başka yerleri görünmeyen kukuletalı ırkçılar. Yanımda battaniyeyi kafasının etrafına da sarmış biri oturuyor öylesine..
Ağbim..
O da donmuş ki, ailenin en "Üşümeyen" adamıdır. Ben kazakla dolanırken, o fanilasız, bir tişört gezer.. Nasıl sarınmış, battaniyeye.. Sanırsınız kuzey kutbunda..
Aylardan ağustos ve burası İzmir, sevgili dostlar..
Burası, yaz aylarında gittiğim zaman, güneş batana dek, otelin klimalı lobisinden çıkamadığım İzmir..
..Ve ağustos ayında İzmir'de üşümek de varmış, kaderimde..
"Bunu da gördüm ya, artık ölsem gam yemem" dedim kendi kendime..
On gecenin onunda da üşüdüm İzmir'de.. Herkes üşüdü daha doğrusu.. Ama gece üşümenin karşılığı.. Gündüzleri püfür püfür dolaştım ilk defa, yaz mevsiminde, "Canım İzmir"imde..
"Canım İzmir"im, ışıklar içinde yatsın, İzmir'i hem de nasıl aşkla seven, Dario Moreno'nun, duygularını anlatan şarkısıydı.. Gençlik dostum, her programını "Canım İzmirim" diye bitirirdi.. Yahudi asıllı, ama hepimizden fazla Türk, İzmirli Dario..
"Canım dilber şehir, eşşiz sevgili İzmir
Ulu çatalkayan, gökmavisi körfezin
Yeşil Yamanların, çeşitli bağlarınla
Ege'nin güzeli, inciler incisisin
Canım dilber şehir, eşşiz sevgili İzmir
Kalbim seni arar, hep senin için çarpar.
Dünyayı dolaştım, birçok kıta aştım
Güzelim İzmir, eşini aradım, her yeri taradım
Birtanem İzmir..
Daracık yolların, yiğit efelerinle
Körfezde mehtabın, denizde gurubunla
Güzeller güzeli, dilberler dilberisin
Senden ayrılamam, seni bırakamam..
Sevgili İzmir"
diyen Dario, o dünyaca ünlü uluslararası sanatçı, Paris'e, Don Kişot müzikalınde Jacques Brel'in yanında Şanso Pansa rolünü seslendirmek için yola çıkarken İzmir hava alanında beyin kanaması geçirip ölmüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar