Gazetemin harika sürprizi!.

Dün sabah, son zamanlarda olmadığım kadar keyifli uyandım.Yataktan fırlamamla, yüzümü yıkamam, kahvemi koyup, kapıdan aldığım gazetemi masaya yaymam bir oldu..Gazeteye bakınca, sürpriz keyfimin adeta bir telepati...

Dün sabah, son zamanlarda olmadığım kadar keyifli uyandım.
Yataktan fırlamamla, yüzümü yıkamam, kahvemi koyup, kapıdan aldığım gazetemi masaya yaymam bir oldu..
Gazeteye bakınca, sürpriz keyfimin adeta bir telepati olduğunu anladım.
Arkadaşlar ne zamandır özlediğim bir birinci sayfa yapmışlardı. Manşette nihayet bir siyasi kavga değil, tüm ülkeyi, bu ülkede yaşayan her vatandaşa, gurur, neşe ve hepsinden önemlisi "Umut" veren bir haber vardı..
"Enkazdan şampiyonluk kürsüsüne" başlıklı haber Taekwando Dünya Şampiyonu olan Nur Tatar Askari'nin öyküsüydü ve Erhan Öztürk kardeşim, harika bir "Haber Hikâyesi" yazmıştı..
Nur'un Van depreminde enkaza dönen evlerinden, dünya şampiyonluğuna gidişinin hikâyesini yazmıştı.
Yazıyı bir nefeste yutar gibi okudum.. Sonra başa döndüm.. Bu defa sindire sindire, tadını ala ala, keyfini çıkara çıkara bir daha okudum..
Nur'un Dünya Şampiyonasında, hele bu sporu icat eden Güney Koreli'yi yenerek kazandığı altın madalya gururumuzdu. Ulusal..
Vanlı olduğunu öğrenmem, özel bir keyif oldu benim için.. Hemşerim sayılır, muzaffer şampiyon.. Benim ilkokul öncesi yıllarım Van'da geçti. Ora insanının vefakâr, cefakâr ve fedakârlığını çok iyi bilirim. Yarı Vanlı sayılırım.
En güzeli, Nur'un sözleriydi..
"Madalyam Türkiye'ye armağan olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar