Fikret gitmiş!.. Fikret Hakan!.. Dağ!.. Dost!..

Hayır.. Hayır.. Kimseye "Vefa mefa" demeye, "Boza moza" lafları etmeye hakkım yok.. Biz böyleyiz işte.. Hepimiz.. En başta da ben!. Başkaları için "Unutulan" bir yıldız olabilir.. Ama benim dostumdu yahu.. Arkadaşımdı...

Hayır.. Hayır.. Kimseye "Vefa mefa" demeye, "Boza moza" lafları etmeye hakkım yok.. Biz böyleyiz işte..
Hepimiz.. En başta da ben!.
Başkaları için "Unutulan" bir yıldız olabilir..
Ama benim dostumdu yahu.. Arkadaşımdı, Fikret Hakan!.
Ankara'da daha öğrenciyken ben Mülkiye'de, o gazeteciydi benden evvel mesleğe başlamış, Balıkesirli hemşerim.. Bumin Gaffar Çitanak diye röportajlar yaparmış. Öyküler de yazarmış..
Onu sonradan öğrendim.
Benim tanımam Fikret Hakan adıyla, Yeşilçam oyuncusu olduğu zaman.. O zaman Hollywood örneği, sinemaya başlayanlara başka isimler vermek adetti.. Gaffar'ı Fikret, Çitanak'ı da Hakan yapmıştı Yeşilçamcılar..
Gelinin Muradı'nda izledim ilk.. Harika bir filmdi.. Pervin Par'a âşık olmuştum o filmle..
Fikret de oynuyordu ha.. Kaç defa gittim..
Sonra benim en unutulmaz yerli filmim geldi.. "Üç Arkadaş!." Sevginin dostluğun, fedakârlığın hikâyesiydi.. En az beş defa seyrettim o filmi.. Salih Tozan ve Semih Sezerli idi, "Üçlü"yü tamamlayan arkadaşlar.. Sonrası çığ gibi..
Yılanların Öcü ortalığı kaldırdı koydu. Menderes sansürü yasaklamıştı filmi, "Komünizm propagandası var" diye..
Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in özel izni ile özgür kalıp vizyona girdi. İlk gösterimi de Çankaya Köşkü'nde yapılmıştı..
Fikret'in afişteki adı benim için markaydı..
O varsa, mutlak giderdim filme..
Seyretmeye doyamadığım müzikal Keşanlı Ali'de Altın Portakal aldı, "En İyi Erkek Oyuncu" olarak, 1965'te.. 68'de "Ölüm Tarlası" ile portakalları ikiledi. 71'de de Hasret'le üçledi.
Yeşilçam, dünyanın en hızlı film çeken meydanı olmuştu.. Her yıl, yüzlerle film üretiyordu.. Nasıl?.
Fikret kendisi anlatmıştı bir gün..
"Bir gün Beyoğlu'nda dolaşıyorum.
Bir afiş gördüm. Baş rolünde ben.. Bre aman!.. Ben böyle bir film çekmedim.. Meğer, anlaştığım firma, imza attığım filmi çekerken, ayni sette, ayni kadro ile bir film daha çekmiş, iç içe, haberimiz yok!.." 163 film çekti Yeşilçam'a Fikret, dile kolay.. Yüz altmış üç film..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar