Erdoğan-Trump!. Diplomasi’nin Zaferi!.

***Ben mi ne diyorum!. "Erdoğan gitmesin" diye samimi fikrini söyleyenler vardı. Erdoğan'ın nasılsa gideceğini kesin bildikleri için "Erdoğan gitmesin" diye onu zor duruma düşürmek isteyenler vardı. Erdoğan-Trump...

***

Ben mi ne diyorum!.
"Erdoğan gitmesin" diye samimi fikrini söyleyenler vardı.
Erdoğan'ın nasılsa gideceğini kesin bildikleri için "Erdoğan gitmesin" diye onu zor duruma düşürmek isteyenler vardı.
Erdoğan-Trump görüşmeleri, samimi, ya da politik sebeplerle "Gitmesin" diyenleri yanılttı.
Görüşme "diplomasi"nin zaferi ile bitti.
Diplomasi "Ne olursa olsun görüşmeyi sürdürme" demektir.
Savaş ilan etsen bile, görüşmeyi kesmeyecek, "Anlaşma, barış" imkan, fırsat ve şansını asla yitirmeyeceksin.
Çünkü halk, iki tarafın, herkesin halkı bunu istiyor.
Barış, anlaşma ve huzur!.

*

Allah da sizi güldürsün, Gençler!.

İstanbul öyle muhteşem bir Kültür Sanat Merkezi oldu ki, inanın yetişemez oldum artık. Durmadan koşuyorum.. Öyle ki, pazartesi günü iki şeyi arka arkaya yaptım. Önce Şahan'ın son filmi Recep İvedik 6'yı izledim. Sonra BKM Kültür Merkezi'ne koştum, Doğu Demirkol'un stand-up şovuna..
Son sözümü en başta edeyim, Şahan'a ve Doğu'ya.. Söyledim de zaten, başlıkta..
Allah da sizi güldürsün, Gençler!.
Bu ülkede, kültür, sanat ve magazin yazıları da siyasileşti. Haberler ve yorumlar da tuttuğunuz tarafa göre yazılıyor. Sizden tarafsa, göklere çıkar. Değilse sok yerin dibine..
Sevgili okurlarım, "Tarafa göre" yazılanları ayırt ediyor nasılsa..
Şahan'ın Recep İvediklerini başından beri pek tutmadım. "Millet niye gülüyor, anlamadım" diye de yazdım da..
6'ncı filmin fragmanını izlerken nasıl kahkahalar attığımı da yazdım ama.. Şahan'ın hatası da o olmuş. Beklentileri çok yukarı çıkardı, o harika fragman. Ama gene de 110 dakika hoşça vakit geçirdik. Çok eğlendik, bol güldük..
Filmin hemen hepsi Kenya'da geçiyor. O sahneler Bursa Karacabey Longoz Ormanları'nda çekilmiş. Sonuç.. İlk fırsatta Karacabey Longoz Ormanları'na gideceğim. İlkokuldayken, ışıklar içinde yatsın Necati Dayım (Bilgiç) ağbimle beni, o zamanın ilk ve tek harasını gezdirmek için Karacabey'e götürmüştü. O zaman ata gitmiştik, şimdi ota gideceğim, demek ki?.
Şahan'ın filmi, çok ilgi çeken bir gala ile başladı. Açılışta da fevkalade iş yaptı. Bakmayın "Çöktü, bitti" diyen ve ilk filmlerle mukayese edenlere..
"Yalanlar, kuyruklu yalanlar ve istatistikler!." .
Ben demedim.. En büyük düşünürlerin ittifakı bu laf!. Nereye nasıl çekersen oraya gider çünkü..
Yerin dibine sokanlar diyor ki, "İlk üç gündeki bilet satışı, ilk beşi yakalayamamış.."
İlk beş, film sezonunun zirvesinde, şubatta yayına girmişti. Recep 6, en zor ay kasımda. Düşük dedikleri satış, tüm kasım ayları rekoru.
Mukayese ettikleri film oynarken, bilet fiyatları bugünkünün yarısıydı. Bir gülen, üç defa daha gidiyordu, mesela..
Rakamlar "İlk 3 gün" diye verilir. Bu defa pazar, yani asıl bilet kesilecek gün, 10 Kasım'dı.. Başta asıl hasılat yapan Ankara ve İstanbul'daki potansiyel sinema seyircisinin Atatürk için yollara düştüğü, içeri salona girmediği gün. Hele İstanbul öyle güzeldi ki, hiç kimse dünya güzeli Boğaz sahilinde ailecek gün geçirmek fırsatını kaçırmadı. Gittim, gezdim. İki tarafta da sahil boylarında binler, yüz binler vardı.
Yani zor ay kasım değil, harikulade havasıyla bahar yaşayan, hem de 10 Kasım günü olan bir pazarlı hafta sonunda vizyona girmişti, Recep 6!.
Buna rağmen milyonu geçti. Yani fevkalade başarılı oldu.
Akşam BKM Kültür Merkezi'ndeydim. İstanbul Komedi Festivali'ni bu yıl dördüncü kez düzenleyen BKM'nin festival programı içinde de yer alan Doğu Demirkol stand- upı için.. Ahlat Ağacı'ndaki harika oyunculuğu ile tanıdığım Demirkol'un nasıl bir komedyen olduğunu, yazın Harbiye'de şovunu izlerken görmüş ve sadece "Fazla uzun. Hiç kimse üç saat devamlı gülemez" diye eleştirmiştim.
Doğu o şova eklemeler de yapmış, çıkarmalar da.. Her bölüm ortalama 50 dakika falan sürüyor. İşte makul olan bu.
Gene çok kahkahalar attık.. Bol neşelendik.. Bol alkışladık.. Bol güldük!. Doğu turnede şimdi. Kaçırmayın mutlak gidin.
Bu milletin hele şu sıralar en çok ihtiyacı olan şey gülmek.
Şahan!.. Doğu!.
Bizi çok güldürdünüz.. Allah da sizi güldürsün!.

*

Bu defa Erol Sayan!.

Bu pazar Kadıköy'deki Karaköy İskelesi'nde Erol Sayan şarkıları dinleyeceğiz.
Yerimiz ikinci kattaki o çok şirin İstanbul Kitapevi, artık biliyorsunuz.
Pek çok şarkısı ezber bilinen üstat Erol Sayan'dan seçkilere, geçen hafta Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar'ı seslendiren, İTÜ Devlet Konservatuarı ekibi can verecek. Rabia, Berke, Ömer ve Mustafa..
Saat 11.30.. Klasik Pazarlar Kahve Konserleri..
Not edin.. Unutmayın.. ve de erken gelin.. Hem artık doluyor, yer bulmak zor.. Hem de İstanbul Kitapevi raflarını dolaşın. Harika İstanbul kitapları ve harika İstanbul hatıraları var.. Fotoğraf, gravürlerden, biblolar, kahve, satranç takımlarına..
Önümüz yılbaşı.. Her yaş için çok makbule geçecek, çeşit çeşit hediyeyi, burada hem de çok ucuz fiyatlarla bulabilirsiniz..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar