“Cumhuriyet’in ilk Kuğu’su” gene işbaşında!..

Meriç, telefon etti dün.. Ne mutlu bana ki ona "Meriç" diye hitap etme şansına sahibim.. Çünkü 1961'de ilk sahneye çıktığı günlerden beri arkadaşım, dostum, kardeşim benim.. Son defa sahneye...

Meriç, telefon etti dün.. Ne mutlu bana ki ona "Meriç" diye hitap etme şansına sahibim.. Çünkü 1961'de ilk sahneye çıktığı günlerden beri arkadaşım, dostum, kardeşim benim..
Son defa sahneye çıktığında da ordaydım.. Gene Kuğu Gölü temsiline yardımcı olmak üzere Ankara'daydı. 50 yılı geçmişti, "Cumhuriyet'in ilk Kuğu'su" dans edeli.. Şimdi son Kuğu'sunu (Tabii o yıl için son) çalıştırmak için ordaydı.
"Hocam, Kuğu Gölü'nde danssız bir rol var, bilirsin. Kraliçe.. Onu oyna, aramızda ol" dediler. Kırmadı ve son defa sahneye çıktı. Ben de ordaydım tabii..
Ona o gün bugün "Kraliçem" demem ondan..
Kraliçem aradı dün.. "Ankara'ya gidiyorum Hıncal" dedi. "Kuğu Gölü'nü çalıştırmaya.."
Benden sadece 2 yaş küçük ama, içindeki Türk balesi aşkı, hele de Kuğu Gölü aşkı bitmiyor, bu dünya balerininin..
"Dünya balerini" diyorum. Palavra değil..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar