CHP’ye “Lider” bulma şansı doğdu!..

Mekteb-i Mülkiye'de, Allah daha uzun ömürler versin, bugün 96 yaşında olan Hocamız Nermin Abadan Unat, "Siyasi Partiler" dersinde, Türkiye'nin başından beri "Karizmatik Liderler Ülkesi" olduğunu anlatmıştı, bize. Demokratik...

Mekteb-i Mülkiye'de, Allah daha uzun ömürler versin, bugün 96 yaşında olan Hocamız Nermin Abadan Unat, "Siyasi Partiler" dersinde, Türkiye'nin başından beri "Karizmatik Liderler Ülkesi" olduğunu anlatmıştı, bize.
Demokratik yaşama geçildiği günden beri, seçmenler, partilere, programlara değil, liderlere oy veriyorlardı..
İlerleyen zaman içinde yaşadığımız seçimler, hocamızın genelde haklı olduğunu ortaya çıkardı.
CHP'nin temsil ettiği sol, bir kere, "Karaoğlan" karizması ile seçim kazanıp tek başına iktidar olmaya yaklaştı, ama sadece koalisyon kuracak güce ulaştı. Oysa karşısındaki partiler, hatta anayasayı değiştirecek çoğunlukları zorladılar..
Süleyman Demirel, Turgut Özal, karizmatik liderler olarak seçimleri süpürdüler zaman zaman..
En nefret edenlerin bile kabul ettiği bir gerçek var. Recep Tayyip Erdoğan, karizmatik bir lider.. Öyle olduğu için de hep kazanıyor, 2000'li yılların başından beri.. Ama CHP, bir türlü onunla yarışacak bir lider çıkaramadığından, yanına bile yaklaşamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar