Bunun adı, DİP-LO-MA-Sİ!..

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlatırken amacı neydi?. Türkiye- Suriye sınırının doğusunda Akçakale/Tel Abyad - Ceylanpınar/Resulayn arasındaki bölgede 32 kilometre derinliğindeki bir şeridi PKK/PYD teröristlerinden temizlemek!.

Bu sayede, Suriye sınırımızı nerdeyse boydan boya kaplayan PKK/ PYD hattı bölünecekti, bir. Güvenli bölgeye 1 milyon civarında Suriyeli mültecinin yurtlarına dönerek yerleşmesi sağlanacaktı, iki..

Önce Kara Harekatı başladı. Silahlı Kuvvetlerimiz, fevkalade yönetimle, çok az zayiat vererek, kısa sürede büyük ilerleme kaydedince, Suriye üzerinde hesapları olan iki Süper Güç, Amerika ve Rusya diplomatik hamle yapmak zorunda kaldılar.
Durum fevkalade karışıktı aslında..
Suriye'de Esad ve rejim güçleri vardı. Rejime baş kaldıran Özgür Suriye Ordusu vardı. PKK vardı. Güya DEAŞ'la savaşan, aslında PKK tarafından yönetilen PYD vardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar