Bu yazıyı niye yazıyorum ki...

Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç'un bugünkü (31.03.2022)''Bu yazıyı niye yazıyorum ki...'' başlıklı yazısı.

Efendim, Avrupa kupalarında iyi derece alsınlar diye Türk takımlarının yabancı futbolcu alım ve oynatmalarını tamamen serbest bırakmışız.. Birtakım tescilli menecerlere teslim edilmiş Türk futbolunun kaderi.. İşlerini(!) gayet iyi bilen bazı ünlü menecerler, dünyanın ne kadar çöpü varsa getirip bize sokuşturmuşlar..
En başta Türk futbolunun efsane hocası Fatih Terim, yedeklerine dek, Türk Milli Marşı'nı okuyabilen tek futbolcusu olmayan bir takımı "Galatasaray" diye sahaya sürmeye başlamış..
Menecer çöplüğüne dönen Türk futbolu yüzünden, milli takımda oynayacak yerli futbolcu bulunmaz olmuş.. Avrupa'da yetişen ve Avrupa'da oynayanlar olmasa, sahaya "Milli Takım" diye çıkaracak 11 adamı bulamayacak hale gelmişiz.

Neden?. Menecerlerin ucuz çöplüğünde Türk futbolcuya para veren yok ki, her sene büyüklere bir iki futbolcu satıp, yıllık gelirini, yani yaşamını sağlayan taşra kulüpleri, yerli futbolcuya yatırım yapsınlar.. Onlar da menecerlerin daha da ucuz çöplerini toplamışlar. Üçüncü Lig'de bile, adını taşıdığı yörenin çocukları değil, Brezilya gettolarından Afrika'nın ormanlarına menecer süprüntüleri oynuyor..
Eskiden 3, bilemedin 4, hadi 5 yabancıya izin varken, en uzak Anadolu takımı bile Real Madrid'e satacak düzeyde oyuncu bulurken, şimdi ayni parayı 10 kişiye dağıtınca, eline bedava dahi yollayamadığı adamları sokuşturuyor menecerler, artık kimi, nasıl tavlıyorlarsa..
Kulüplerde tıs yok. Federasyon'da tıs yok.. Bakanlık desen zaten yok.. Medya mı?. Güldürmeyin beni.. Nihayet Galatasaray Başkanı "menecer" lafını telaffuz etti.. Menecerlere ödenen komisyonları açıkladı.. Tabii bunlar kayıt içi, bankalar üzerinden ödenen resmi paralar?. Ama kazın ayağının böyle olmadığını herkes biliyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar