Bu nasıl habercilik?..

**Üstte ayni haberin, ayni gazetede, ayni iki ayrı yazılışı var. Birincisi ilk sayfanın ilk yarısının baş haberi. Kocaman başlık, kocaman resim ve kocaman bir resimli imza.. "Deniz Yusufoğlu" Bu aslında haberin sunumu...

*

*

Üstte ayni haberin, ayni gazetede, ayni iki ayrı yazılışı var. Birincisi ilk sayfanın ilk yarısının baş haberi. Kocaman başlık, kocaman resim ve kocaman bir resimli imza..
"Deniz Yusufoğlu"
Bu aslında haberin sunumu olmalı. Çünkü sonunda "2'de" yazıyor, "Devamı 2'de" değil. Kapakta bu kadar yer kaplayan ve ayrıntılı sunum ve o koca resimli imzayı görünce, içerde müthiş bir haber hikâyesi okuyacağınızı sanıyorsunuz.

Deniz kardeşimiz gitmiş, psikolojisi bozulan psikiyatrı, sevgilisini, sevgilisinin eski kocasını bulmuş, konuşmuş ve film olacak bir öykü ortaya çıkarmış olmalı.
Çeviriyorsunuz hemen 2. sayfayı..
Alttaki haber.. Birinci sayfadakinin nerdeyse tıpkısının aynisi, tek yeni unsuru olmayan bir özet daha.. Üstelik bu defa birinci sayfadaki sunumun üçte biri kadar yer kaplayan minik bir habercik gibi konmuş sayfada..
Peki bu sayfanın editörü Ebru...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 267 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 599 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 349 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar