Bittiği zaman biter!.

Kilis'i çok iyi bilirim.. Memleketim. Orada doğdum. İlkokulu orda bitirdim. Bir cennetti o zaman.. Babam Gümrük Tabur Komutanı'ydı Kilis'te.. Kaçakçıların peşindeydi, iki yıl. Ben ilkokulu bitirirken. Bağları...

Kilis'i çok iyi bilirim.. Memleketim. Orada doğdum. İlkokulu orda bitirdim. Bir cennetti o zaman.. Babam Gümrük Tabur Komutanı'ydı Kilis'te.. Kaçakçıların peşindeydi, iki yıl. Ben ilkokulu bitirirken. Bağları, bahçeleri, zeytinlikleriyle harika bir Anadolu kasabasıydı, Kilisim!.
Hatay!. Babam iki yıl da orda tabur komutanlığı yaptı. Gavur Dağları'nda kaçakçı peşindeydi bu defa.. Durmadan müsademeye girerlerdi, adı gibi gavur olan amansız dağlarda.. Ama Hatay bir güzellikler vilayetiydi.. Hele de Reyhanlı..
Yazları pikniğe giderdik. Reyhanlı Gölü muhteşemdi. Hani iki gün evvel gazetelerde vardı. Giresun'da üç yıl önce keşfedilen Mavi Gölü 300 bin kişi ziyaret etmiş..
Reyhanlı Gölü, o zaman gökyüzünden maviydi. Nerden baksanız, dibine kadar görürdünüz.. Balıklarını, çakıl taşlarını.
Reyhanlı tam bir cennettir, anılarımda..
O Kilis'ime, O Reyhanlı'ma roketler attılar Suriye'den evvelki gün, dün..
Kent merkezlerine düştü o roketler..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar