‘Beden eğitimi dersleri tekrar konmalı!..’

Bir Olimpiyat yaşanacak da dünyada, yaşayan en büyük Olimpiyat bilimcimiz, dünyanın saygı duyduğu Nejat Kök'ün adı, ülkemizde geçmeyecek!. Abartmıyorum. 1984 Los Angeles Oyunları, dünyada bilgisayarın...

Bir Olimpiyat yaşanacak da dünyada, yaşayan en büyük Olimpiyat bilimcimiz, dünyanın saygı duyduğu Nejat Kök'ün adı, ülkemizde geçmeyecek!. Abartmıyorum. 1984 Los Angeles Oyunları, dünyada bilgisayarın kullanıldığı ilk Olimpiyat oldu. Amerikalılar, hem atletizmi, hem bilgisayar programcılığını iyi bilen ODTÜ Öğretim Üyesi Nejat Kök'ü altı ay evvel davet ettiler ve işin başına getirdiler. Öyle uzmandı Nejat, hele atletizm konusunda..
Ben oyunlara gidince, onunla Santa Monica'da tuttuğu tek odalı stüdyoda kaldık.
Bir yatak vardı. Bir de deniz yatağı ve çarşaf aldık, yere.. Birimiz yerde, birimiz yatakta nöbetleşe yatıyorduk sevgili Nejat'la..
"Nerde yahu bu Nejat?. Sesi niye çıkmaz?" diye merak edenlerin başında, bizim Attila Gökçe de varmış meğer.. Tabii o da, Nejat'la Olimpiyat ve Dünya Atletizm Şampiyonası izleyenlerden.
O zaman gazeteler paradan kaçınmaz, böyle organizasyonlara kalabalık ekipler yollarlardı. Hey gidi günler..
Attila, Nejat'ı bulmuş, konuşmuş ve haftalık pazar yazısına yetiştirmiş.
Nejat...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar