Avrupa’ya düşman gerek, bize teenni!..

Hasan Bülent Kahraman hele son zamanlarda en saygı duyduğum, inandığım yorumcum. Çünkü keserini sadece bulunduğu tarafa yontanlardan şiddetle ayrılıyor.. Önce olayı geniş bilgisi ve küresel vizyonu ile analiz...

Hasan Bülent Kahraman hele son zamanlarda en saygı duyduğum, inandığım yorumcum. Çünkü keserini sadece bulunduğu tarafa yontanlardan şiddetle ayrılıyor.. Önce olayı geniş bilgisi ve küresel vizyonu ile analiz ediyor.. Sonra da çözüm kapısını aralıyor..
Hafta sonunda hızla gelişen Hollanda olaylarını da, en derin, en objektif o analiz etti "Avrupa'ya düşman gerek" başlığı altında..
Başlığı okuyunca, küçüklüğümde, mahallede oyun oynamak için takım alışırken söylediğimiz tekerlemeyi hatırladım..
"Bir iki üçler
Yaşasın Türkler!.
Dört, beş, altı..
Polonya battı..
Yedi sekiz dokuz,
Alman domuz!.
On, on bir, on iki,
Amerika tilki!.
On üç, on dört, on beş,
Ruslar kalleş!.
On altı, on yedi, on sekiz,
Ortada kaldı Portekiz!."
İkinci Dünya Savaşı yıllarını hatırlarsanız, bu tekerlemenin asla bir gırgır değil, o zamanki tarih ve uluslararası siyasetin yarattığı dünyanın bir özeti olduğunu sezebilirsiniz..
Bugün mahalle de yok, takım alışmaca da.. Böyle tekerlemeler bitti.
Ama Hasan Bülent'in başlığı ve final cümlesi, çocukluk tekerlemelerimi andıran bir özet!.
Neden düşman gerek, Avrupa'ya?.
Çünkü Avrupa çözülüyor. Brexit ve devam eden gelişmelere bakın..
Böyle zamanlarda en hızlı çözüm yolu bir ortak düşman yaratmaktır. O zaman aralarındaki sorunları unutur, ortak düşmana karşı birleşirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar