Aşk!.. Kariyer!.. Mutluluk ne yanda?..

Bir yanda aşk, öte yanda kariyer!. Peki mutluluk hangisine yakın? Ne tarafta duruyor?.Bu soruya doğru yanıt vermek için, önce aşkı iyi tanımamız gerekiyordu.Yani "Aşk" diyen Ayşe ile, "Kariyer" diyen benim..Düellomuzu 45...

Bir yanda aşk, öte yanda kariyer!. Peki mutluluk hangisine yakın? Ne tarafta duruyor?.
Bu soruya doğru yanıt vermek için, önce aşkı iyi tanımamız gerekiyordu.
Yani "Aşk" diyen Ayşe ile, "Kariyer" diyen benim..
Düellomuzu 45 dakika ile kısıtladık baştan.. Kısmasak, 45 asır konuşabilirdik çünkü bu konuyu..
Konuşmanın birinci bölümünü geçen pazar okudunuz. Şimdi ikinci ve son bölüm, sevgili okurlar..

***
Ayşe Özyılmazel: Hani her köşenin arkasında biri bekliyor olabilir dediniz ya...
Hıncal Uluç: Evet, her köşenin arkasında biri bekliyor olabilir ama her köşenin arkasında hayatının kariyer fırsatı yok. Adamlar mutluluk merdiveninin kitabını yazmışlar. 1. Karnını doyurmak 2. Barınmak.
Bu ikisini hallettikten sonra, bakmış civarda karşı cinsler var, birinden çok fazla hoşlanıyor, onun da kendisini sevdiğini öğrenince daha da hoşuna gidiyor o zaman üçüncü basamak 3. Sevmek ve sevilmek. 4. Bütün bunları sağlamak için iş yani kariyer.
5. Mutluluğun zirvesi!. Sevdiği işte başarılı olmak. Yani şimdi ben diyelim ki valiyim bilmem nerede ve bütün bunları sağlıyor bana. Karnım da doyuyor, evim de var. Sevdiğim eşim de.. Her şeyim var ama bir tek şey yok. Ben valilikten mutlu değilim, gazeteci olmak istiyordum, hep..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar