Anadolu Ateşi.. Hayalden 5 bininci temsile..

1990'lı yılların sonları.. Romantik bir ifade ile, geçen yüz yılın.. Bir gece, Oscar Ödüllerini izliyorum, sabahlayarak. Bir ara sahneye müthiş bir dans gurubu geldi. Onlarca kadın erkek.. İrlandalıların o...

1990'lı yılların sonları.. Romantik bir ifade ile, geçen yüz yılın.. Bir gece, Oscar Ödüllerini izliyorum, sabahlayarak. Bir ara sahneye müthiş bir dans gurubu geldi. Onlarca kadın erkek.. İrlandalıların o dünyaca ünlü River Dance'larını modernize etmişler, müthiş bir koreografiyle sunuyorlar.
Anonsu falan kaçırdığım için, kim bunlar bilmiyorum. Ertesi gün töreni yayınlayan TV'nin başındaki dostum Faruk Bayhan'ı aradım. Bana DVD yolladı.
Tekrar tekrar izledim. Bir İrlanda/ İngiliz ekibiymişler..
Aradan yıllar geçti..
Yıl 2003!. Londra'da Ertekin'le dolanıyoruz. Yolun üzerinde kocaman bir bez afiş..
"Dünya turnesinden önce son temsiller!." Bir baktım.. Bizim River Dance'çılar.. "Lord of the Dance" diye bir şov hazırlamışlar. Doğru gişeye.. Şansımız da varmış. İade iki bilet bulduk. Attık kendimizi içeri..
Muhteşem.. Bayıla bayıla izledim. Kuliste DVD'sini de satıyorlar, tüm şovun. Onu da aldım..
O gece otelde, yol boyu uçakta durmadan düşündüm..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar