Uber beyefendileri ve taksici milleti!.

Daha geçenlerde Beyazıt Meydanı'nda boş bekleyen iki taksi gördüm ve binmek istedim. İki boş taksinin şoförü sohbet ediyordu. Her ikisi de nereye gideceğimi bile sorma tenezzülünde bulunmadan 'Gitmiyoruz' dediler. Mevzuyu...

Daha geçenlerde Beyazıt Meydanı'nda boş bekleyen iki taksi gördüm ve binmek istedim. İki boş taksinin şoförü sohbet ediyordu.
Her ikisi de nereye gideceğimi bile sorma tenezzülünde bulunmadan 'Gitmiyoruz' dediler.
Mevzuyu anladım tabii, turist bekliyorlardı. Bekleme yaptıkları yer her şeyden önce yasak bir yerdi, geçelim.
Demek ki âcil bir hasta olsam, yahut bir yere yetişmem gerekse bile bu iki ahbap çavuş yapmak zorunda oldukları hizmeti yapmayacaklardı.
Kimse bana maval okumasın, elbette taksi odası şu bu var, şikâyet ediliyor vs.
Fakat birisi şu soruya cevap versin:
Gerçekten şikâyetlerin caydırıcı bir sonucu olsa taksicilerin büyük çoğunluğu bu kadar rahatlıkla sürekli yanlış davranabilir mi?
Fatih'te beni alma lütfunda bulunan başka bir taksici de Süleymaniye'ye gideceğimi söyleyince "Ara sokağa girmem, Vezneciler'de bırakırım" dedi. Bu küstahlık, bu şımarıklık nerden kaynaklanıyor, bilemiyorum.
Ona dedim ki 'Her yerde sadece UBER'in olmasını hak ediyorsunuz.' Görmüşsünüzdür 6-7 taksi bir UBER'i çevrelemiş, bir şeyler yapmak istiyorlar, adam kapıları kapatıp polis çağırıyor.
Daha o olay sıcakken Sabiha Gökçen'de başka bir UBER tartaklanıyor vs...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar