Aile olmanın yolu?. Pazar Kahvaltıları!..

Ankara'daki hele benim için en keyifli, en bitmesin istediğim saatleri, Kemal'in evinde, Nükhet'in hazırladığı tadına doyulmaz kahvaltı masasının etrafında tüm aile toplandığımızda yaşadım. Dört...

Ankara'daki hele benim için en keyifli, en bitmesin istediğim saatleri, Kemal'in evinde, Nükhet'in hazırladığı tadına doyulmaz kahvaltı masasının etrafında tüm aile toplandığımızda yaşadım.
Dört kardeş.. Serpil ve Kemal'in oğulları Ömer ve Önder'in yeni gelişen aileleri ve de hepimizin ama hepimizin sevgilileri, dördüncü kuşak.. Dünya tatlısı Leyla ve Ayşegül, ordaydık..
Bizim ailenin bütün fertleri, erkekler dahil, kahvaltı hazırlamasını bilirler. En azından kahvaltıyı hazırlayan ev sahibesine yardımcı olurlar..
Neden?.
Çünkü, kahvaltı "İyi Aile" olmaya giden en önemli yoldur.
Çünkü, aile bağları, "Bir arada" olmakla güçlenir, kopmaz hale gelir.
Bir arada olmayı, bir masa etrafında toplanmayı, birlikte sohbet etmeyi sağlayan şeydir, kahvaltı. Özellikle de pazar kahvaltıları.. O gün okul yoktur, iş yoktur. Herkes evdedir. Hatta civardaki yakın dostlar, arkadaşlar bile davetlidir. Üzerinde her şey olan o zengin masa, aslında bambaşka bir lezzet sunar..
Sohbet!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar