“İki korkak!.. Bir eyyamcı” var. Futbol yok!.

İşte size, "Dünyanın sayılı derbileri"nden (Cart kabakağıt) birinin özeti.. İki korkak.. İgor nam futbol cahili.. Futbolu okumayı bile bilmeyen cahil.. Adam okuyamadığı için doğru hamle yapmayı bilmiyor....

İşte size, "Dünyanın sayılı derbileri"nden (Cart kabakağıt) birinin özeti..
İki korkak..
İgor nam futbol cahili.. Futbolu okumayı bile bilmeyen cahil..
Adam okuyamadığı için doğru hamle yapmayı bilmiyor. Gene hem de böyle bir maçta ne kadar saçmalamak mümkünse hepsini yaptı.
Yahu iki gözü de görmeyen biri, havayı yaşamak için maça gelse, yanındakilerin tepkisinden bir şeyler çıkarır ve doğru işler yapardı. İki gözü de "Bakan" İgor, seyretti Allah seyretti. Sonra da Galatasaray tribünlerini "Maç 0-0 bitti" diye göbek attıracak hale getirdi.
Aykut nam olanı ise, sekiz puan geride kalmaya devam edeceğini bile bile beraberliğe göbek atmadığı kalan, egoist.. Bencil.. Beraberlik Fener'i batırsa da, onun kellesini kurtarır çünkü..
Bizde berabere kalan adamı kovmazlar, biliyor. yenilirse gider, onu da biliyor.. O zaman, "Oynama şıkıdım şıkıdım!.." türküsü söylüyor, farkın sekiz puanda kalmasına..
Soldado'yu sokarken Janssen'i oyunda bırakıp, çift santrfora dönse, 10 kişi kalmış ve orta sahayı "Al topu getir ve şutla" diye bomboş bırakmış İgor'un takımı önünde, en az üçlerdi Fener..
Ama korku Kocaman Kocaman dağları bekliyor..
"Yenilme, kelleni kurtar!.." Eyyamcı'yı yazmaya gerek yok aslında..
Cüneyt!.. Dünyanın en iyi hakemlerinden biriymiş.. FIFA'yı ve UEFA'yı kandıracak hali yok. Yani futbolu ve yönetmeyi biliyor. O zaman niye bizde rezil?. Çünkü eyyamcı.. Bizde eyyamcı..
Medyaya eyyam.. Federasyona eyyam..
Durumlarına ve sahalarına göre takımlara eyyam..
Peki soralım o zaman, mesela, hafta sonunda sanki elinde hiçbir yetki yokmuş da, bizim gibi seyirci ve yorumcuymuş gibi konuşan Spor Bakanına?.
Tribündeki 55 bin.. Ekran başındaki 55 milyonun günahı ne?. Niye o gece o maça bağlandılar?.
Türk futbolunu bu hale eyyamcıların ve de beceriksizlerin başı Yıldırım Demirören getirmedi mi?.
Onlar orda durdukça, o eyyamcı kurullar (Merkez Hakem başta), orda durdukça bu işler düzelir mi?.
Göreceğiz bakalım, Galatasaray Arena'yı kaç maç kapatacaklar?. Hakem yaralayan Arena'yı.. Ya da kapatmaya cesaret edebilecekler mi?.
Türk futbolunun A'dan Z'ye değişmesi gerek Sayın Bakan.. Bunun için de "İdari Vesayet" yetkinizi kullanmanız yeterli..
Ye- ter- li!..

***
İgor, göreceli zayıf rakipler, çok da talihle 8'de 7 yapıp gelirken, dokuzuncu maçta, hem de derbide, oyun düzenini değiştirmeye karar verdi. Behey karacahil.. Seni bugünlere getirmiş oyundan, tam da derbide vaz geçilir, takım nerdeyse ezberlediği futboldan alınıp, bambaşka bir taktikle sahaya sürülür mü?.
Fener'i, hazırlık maçı oynadığın üçüncü lig takımı mı sandın sen?.
Allah'tan Serdar sakatlandı da, 24'üncü dakikada Galatasaray'ı perişan eden, tribünleri susturan perişanlık bitti.
Taktiğine inansan, Ahmet Çalık'ı alıp aynen devam ederdin. Ama sen Lato'yu alıp, dörtlü savunmaya dönmeyi akıl ettin, nasılsa.. Maç boyu tek doğru hamlene beynin değil, bir sakatlık sebep oldu, iyi mi?. Ama Lato, önünde kanat adamı olmayınca tek başına kalıyor.. İkili atağa kalkacağı, paslaşıp avuta kadar ineceği arkadaşı yok. Tek başına.. O zaman sallıyor ortadan, ortayı.. Top aynen Fener'de..
Yahu kanatsız futbol olur mu?.
Rodriguez kenarda.. Sinan kenarda, Yasin kenarda..
Kimler oynuyor.. Ndiaye orta saha.
Fernando orta saha.. Tolga orta saha.. Feghouli orta saha.. Belhanda orta saha.. Beş tane orta saha adamı ile oynuyorsun, peki orta saha kimde?. Fener'de.. Adamlar orta sahayı gezinti alanı gibi geçiyorlar yahu.. Onu bile görmüyorsun, bakar kör!.
Yahu sahaya sadece "Bakan" adam.. Sen Belhanda denen adamın haftalardır sahada dolaştığını görmüyor musun?. Aptalca da bir sarı kart gördü.. Oyunda tuttun atılana dek. Atılması da iyi oldu. Galatasaray zaten 10 kişi oynuyordu. Hiç değilse, onu adam sanıp pas atmalar bitti.
Korkak İgor efendi.. Geçen hafta oyuna girip maçı değiştiren Selçuk niye kenarda?.
Behey ödlek.. 10 kişi kalmış ve futbol oynamayı tümüyle unutmuş takıma, Eren mi girer, Rodriguez mi?. Futbol oynansa, Gomis oynardı zaten. Onu kenara alırken niye Eren'i tercih ettin?. Çünkü Fener kornerlerinde savunmanın boyunu uzatır.Yani korku.. Oysa Rodriguez hızlı ve tek başına atak yapan biri. Oyun kuramayan takım için ideal.. Fener tüm hatları ile yüklenirken, bir Rodriguez kontratağında neler olmaz?.
"Muslera ayakla top çıkarmayı bilmiyor, ona pas atmayın" diye yazdım, cumartesi günü bu köşede.. Gene bir asist yaptı Fener'e.. Bir çalım atmaya kalktı ki, golü yiyordunuz?. Ey gözleri görmez İgor.. Maçın bandını alsın da senin yerine Ayhan saysın.. Muslera'ya atılan sayısız pasın kaçı "Kırmızı" takıma gitti, kaçı Lacivert takıma..
Kırmızıya gideni ben söyleyeyim.. 1..
Yazıyla bir.. Muslera'ya pas yapmak, topu rakibe vermek demek, artık öğren, kör cahil!.
Takım rezil, takım dökülüyor. Son adam değiştirme hakkını 89'da kullanıyorsun. Çünkü maçtan sonra da söyledin ya "İyi oynadık" diye.. Kör gözlerinle maçı okuyamadığın için "İyi oynadık" sanıyorsun.
Sen ilk kovulacak adamsın, İgor!.
..ve benim notlarım..
Muslera (3)- Maicon (5), Denayer (5), Serdar (3)- Mariano (6), Ndiaye (7), Fernando (4), Ciğerci (4)- Feghouli (3), Belhanda (0), Gomis (4).
Sonradan girenler..
Lato (6), Eren (3), Ahmet Çalık (?).
***
Eyyamcı Cüneyt'i yarın yazacağım!.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar