Bu ülke sokaklarında adam dövmek serbesttir!..

Yani, açıklıyorum.. Bir yazıma kızdıysanız, beni Sabah gazetesinin önünde birkaç kişi bir olup bekleyin. Çıkınca, ağzımı burnumu kırıncaya dek dövün. Sonra elinizi kolunuzu sallayarak...

Yani, açıklıyorum.. Bir yazıma kızdıysanız, beni Sabah gazetesinin önünde birkaç kişi bir olup bekleyin. Çıkınca, ağzımı burnumu kırıncaya dek dövün. Sonra elinizi kolunuzu sallayarak çekip gidersiniz.
Ben hastaneye başvurup rapor alsam, o raporla şikâyetçi olsam, mahkemeye bile sevk edilmeden, yargıç önüne çıkmadan savcılık emri ile serbest kalırsınız..
Uydurmuyorum..
Dün sabah gazetemin birinci sayfasındaki haber aynen buydu.
Sanatçı Banu Parlak ve eşi Okan Öztürk, Ümraniye'de arabalarıyla gidiyorlarmış.
Modifiye edilmiş arabalarıyla hava atan iki magandadan selektör yapıp yol istemek gafletinde bulunmuşlar.. Sen misin bunu yapan?. İki maganda, bizim çifti o modifiye arabaları ile sıkıştırıp, polis gibi yolunu kesmiş ve durdurmuşlar. Sanatçının eşini, arabadan alıp, eşek sudan gelinceye kadar dövmüşler.. Döverken de ana avrat sövmüşler. Sonra çekip gitmişler. Genç adam önce hastaneye gidip parçalanan yüzüne dört dikiş attırmış. Sonra elindeki raporla, polise başvurmuş. Polis iki saldırganı bulmuş. İfadelerini almış ve savcılığa sevk etmiş. Savcının kararı..
"Serbest bırakın!."
Mahkemeye sevk bile yok.. Çünkü başta dedim ya..
Yol kesip arabadan adam almak ve dövmek serbest bu ülkede..
O iki maganda (Delikanlı demiyorum. İki kişi bir olup, bir adamı eşinin önünde dövmek delikanlılığa sığmaz çünkü..) ellerini kollarını sallayarak çıkarken "Biz bu mahallenin çocuklarıyız. Ne polis, ne savcı bize bir şey yapmaz" diye meydan okumuşlar bir de..
Ben de adlarına bakıp onları "Cumhuriyet" savcısı sanıyordum. Meğer Ümraniye Mahallesi Savcısı imişler..

***
Sayın Adalet Bakanı,
"Ceza, ödetmekten daha fazla, önlemek için vardır Ceza Hukuku'nda. Türk Ceza ve Usul yasaları, suçları önlemeye yeterli değil, A'dan Z'ye değişmeli" diye yazmıştım. Siz de hemen fevkalade nazik bir yanıtla "Hayır, yeterli" demiştiniz..
O günden beri, örnek topluyorum, cevabın cevabı için.. Tonla birikti.. Ama daha dünkü şu minik örnek bile yeterli değil mi?.
Şimdi kafası kızan bir okurun beni iki adam tutup dövmesi, ya da dövdürmesini nasıl önleyeceksiniz, hele bir anlatır mısınız?.
Yasalarımız adamları mahkemeye bile sevk etmeden serbest bırakırken, nasıl önleyeceksiniz, hele bir anlatın da içim rahat etsin, ne olur?.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar