Galatasaray’ın 12 puanlık haftası!..

Lig başlarken gösterilen şampiyon adayları beşti.. Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor!. Bu beş takımdan Galatasaray kazandı. Yazın bir kenara.. +3!.. Rakiplerinden Başakşehir kaybetti.....

Lig başlarken gösterilen şampiyon adayları beşti.. Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor!.
Bu beş takımdan Galatasaray kazandı. Yazın bir kenara.. +3!..
Rakiplerinden Başakşehir kaybetti.. Ordan da +3!.
Öbür üç takip, Beşiktaş, Fener ve Trabzon berabere kaldılar.. Al sana üç tane de +2 Galatasaray lehine..
Toplayın hepsini..
3+3+2+2+2= 12!..
Galatasaray için 12 puanlık bir haftayı geride bıraktık yani..
Ligin daha ikinci haftasında 12 puan kazanmak güzel değil mi?.
Özet!.
Şu anda Galatasaray ligin en kârlı takımı olarak en tepede tek başına..
Rakipler açık seçik belli, kötüler ve de çok kötü yönetiliyorlar..
Peki, Galatasaray çok mu iyi?.
Medyamızın geneline bakarsan, "İyi ötesi!.." Hatta "Muhteşem.."
Tabii tabelacı medyam için yadırganacak bir durum değil, böylesine övgü..
Puan cetveline rağmen soğukkanlı eleştiren tek kalem, sıkı Galatasaraylı, hatta bu kulüpte Başkan Yardımcılığı bile yapmış, Fatih Altaylı..
"Galatasaray spor medyasının iddia ettiği gibi şahane oynamıyor. Ama sezona şanslı bir başlangıç yaptı ve hazır olmayan zayıf rakiplerle ilk iki haftanın kârlı takımı oldu. Ama şurası gerçek ki, bu takım zirveye oynama kapasitesine sahip" diyen Altaylı'ya katılıyorum..
Galatasaray'ın "Zirve" için bir eksiğini tamamlaması lazım. O eksik kadroda değil, kenarda..
Küçük takımın Büyük Hocası olarak Galatasaray'ın başına gelen İgor Tudor, Büyük Takımın Büyük Hocası değil henüz.. Takımı maça iyi hazırlıyor.. Kafasındaki oyun planı da harika.. Geçen yılların o uyuz, o mıymıntı futbolu gitmiş. Şimdi, hızlı oynayan, hızlı çıkan, ilerde oynayan ve ilerde bastıran bir Galatasaray var sahada ki, seyri de çok zevkli, sadece skoru değil.
Ne var ki antrenör Tudor, bu başarısını, Teknik Direktör olarak maç sırasında kenarda gösteremiyor.. Oyun okuması zayıf.. İkinci yarı, o ilk yarı futbolu giderek geçen yılın uyuz futboluna dönüşüyor. Skoru korumaya yöneliyor. Bazı futbolcular fena halde yoruluyorlar.. Kriz anları, kronikleşiyor.. Rakip bağıra bağıra gelmeye başlıyor.. O hâlâ seyrediyor.. Neden sonra değişikliklere başlıyor ama, ya yanlış adam sokuyor, ya yanlış adam çıkarıyor..
Bu hafta takımın en iyi üç oyuncusunu kenara aldı ki, hiç biri yorgun görünmüyorlardı, en azından kalanlarla mukayese edildiklerinde..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 267 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 599 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 349 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar