Teşekkürler Evin Hocam, teşekkürler!..

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konserlerini 20 yıl önce kuran ve bu yıla dek kesintisiz sürdüren Evin Hocam (İlyasoğlu), 2016-2017 sezonu ilk bahar konserlerine de çarşamba gecesi başladı..20 yılda o salonda...

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konserlerini 20 yıl önce kuran ve bu yıla dek kesintisiz sürdüren Evin Hocam (İlyasoğlu), 2016-2017 sezonu ilk bahar konserlerine de çarşamba gecesi başladı..
20 yılda o salonda dünya çapında sanatçılar ağırlanmış, bugün dünya starı olan minikler, başta benim sevgili Berfin'im ilk defa sahneye çıkmışlar, klasik müzikle ilk defa bu salonda tanışan genç öğrenciler, elde ettikleri müzik zevkini kurdukları yaşamda da sürdürmeye başlamışlardı.
20 senedir, ben de ordayım.. Sevgili Evin'in birkaç sıra ile başladığı konserleri nasıl inançla sürdürdüğünü yakından izledim.. Şimdi artık boş koltuk nerdeyse yok..
Ama zorlaşan yaşam koşulları, ekonomik durumlar var. THY gibi, sadece birkaç koltuk verecek sponsorlar bile çekildiler. Sanata en büyük desteği veren koskoca bankalar kayboldular.. Televizyonların, sinemaların hepsi onların reklamlarıyla dolu. O reklam bütçesinin binde biri yeterdi Albert Long Hall'e.. Boğaziçi Üniversitesi'ne.. Geleceğin bu ülke yönetiminde yer alacakları yetiştiren tarihi ocağa.. Ama geleceği düşünen kim. Herkes kendi gününü düşünüyor.. Yarına yatırım, yarına sponsorluk bitiyor.
Evin Hocam, 2016- 17 sezonu Sonbahar Konserleri'ni "20. Yılı coşkuyla açamıyoruz. Çünkü bu son yılımız olabilir. Hatta İlk Bahar konserlerini bile yapamayabiliriz" diye hüzünle açmıştı. "Artık takatimiz kalmadı" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar