Şov ve hassasiyet

Deprem ve orman yangını gibi afetlerde en önemli olaylardan birisi de hiç şüphesiz afetzedelerin moral ve motivasyonunun yüksek olmasıdır.Depremin ikinci günü yola çıktığımı daha önce de...

Deprem ve orman yangını gibi afetlerde en önemli olaylardan birisi de hiç şüphesiz afetzedelerin moral ve motivasyonunun yüksek olmasıdır.

Depremin ikinci günü yola çıktığımı daha önce de yazmıştım.

Adana’yı geçip Osmaniye’ye doğru ilerlerken Kadirli yakınlarında konvoy halinde bir grup aracın siren çalarak arkamızdan geldiğini gördüm. Sonrasında bu araçlar yine siren çalarak bizi geçtiler ve Kadirli yolundan dönüp geri gittiler. Nereye gittiklerini görmedim.

Bu araçlar Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil araçlarıydı. Yanımda birlikte gittiğimiz Ege ve Çağan’la bu uygulamaya anlam veremedik ve açıkçası yadırgadık da.

Sonrasında AFAD yetkililerine cenaze araçlarının böyle bir siren çalarak gitme uygulaması olup olmadığını sordum. Böyle bir uygulamanın olmadığını söylediler.

Depremde yakınlarını kaybetmiş ya da kaybetme riski yüksek olan insanların bulunduğu bir bölgede o şekilde siren çalarak dolaşmak oldukça moral bozucu olacağı muhakkak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.085 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar