O gün gelecek mi?

Tv100 Gazetesi Hilmi Daşdemir'in bugünkü (23.01.2022)'' O gün gelecek mi?'' başlıklı yazısı.

Masa’nın oluşturulma sürecinde uluslararası telkin olmuş mudur? Bu ayrı bir soru olmakla birlikte o Masa'nın kamuoyunun bildiği şekliyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından oluşturulduğudur.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Masa’nın oluşturulmasındaki moderasyonu bir gerçektir. Bununla birlikte CHP ve kendi aleyhine olma ihtimali olsa da fedakârlık yaptığı da bir gerçektir.  -Bu kendi adaylığı için taşları döşediği sonucuna varmamızı da sağlar ki o da ayrı bir gerçektir.-

Bunun en son örneğini de -uygulamada öyle olur mu bilemem ama- Davutoğlu ve Babacan’ın seçim kazanılırsa Masa’da herkesin eşit bir şekilde ülke yönetiminde söz hakkı olacağı çıkışını onaylamasında görebiliyoruz.

Masa’da şimdi Babacan kendisini de aday olarak öne sürse de Abdullah Gül ile görüştüğü ve Masa’ya onu da getireceği söyleniyor.


Abdullah Gül ismine SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu de destek verecek karşı çıkmayacaktır.

Ancak, unutulan bir husus var ki o da Abdullah Gül’ün ciddi sağlık problemlerinin olduğudur. Abdullah Gül, ‘’Benim sağlık problemlerim var. Benim yerime Ali Babacan’ı düşünün’’ der mi onu da kestirmek zor. Ancak, bu formülü dillendiren o çevrelere yakın isimler de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.085 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar