Mavi boncuk kimdedir?

Tv100 Gazetesi Yazarı Hilmi Daşdemir'in bugünkü (16.01.2022)'' Mavi boncuk kimdedir?'' başlıklı yazısı.

Billur sesli sanatçımız Emel Sayın’ın seslendirdiği bir şarkımız var.

‘’Şu dünyada sevgi büyük ihtiyaç
Herkes sevmeye sevilmeye muhtaç
Herkesle dost ol herkesle arkadaş
Ömrümüz geçiyor bak yavaş yavaş 

Onda bunda şundadır
Şunda bunda ondadır
Mavi boncuk kimdeyse
Benim gönlüm ondadır’’ 

Masa’da kimin gönlü kimde net olarak kimse söylemiyor. Sanırım şarkıdaki gibi “onda bunda şundadır/ mavi boncuk kimdeyse benim gönlüm ondadır.” Deme noktasına gidip ‘mavi boncuk’ aranacak belki. Ama ne yazık birbirine açılamayan aşıklar gibi kimse niyetini açık ve net ortaya koyamıyor. 

Masa, hâlâ Türk kamuoyunun beklentisine cevap verecek düzeyde ne nasıl yönetileceğine dair bir açıklama yapıyor ne de adaylık sürecini konuşuyor. Oysa, her geçen gün süre hızla akıyor. Üstelik 30 Ocak toplantısında da gündeme gelmeyeceğine dair de açıklamalar yapılıyor.

Bir önceki yazımda Davutoğlu’nun 6’lı masanın aday yaptığı cumhurbaşkanının yönetim süreçlerinde ortak karar alınmadığı takdirde “kriz çıkar” açıklamasından sonra İYİ Parti’den İsmail Tatlıoğlu açıklama yaptı. Tatlıoğlu, ‘’Bahsedilen yöntem gündeme gelmedi. Anlatılan şekilde bir yöntem doğru değildir’’ dedi. Sonrasında Ali Babacan da topa girerek, ‘’Biz orada eşitler olarak oturuyoruz, buna karşı olan varsa hemen söylesin’’ şeklinde açıklama yaptı.  Bu açıklamalara Kılıçdaroğlu hiç itiraz etmedi ve onayladı bilindiği üzere.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.691 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.081 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar