İyiliğin öldürülmesine fırsat vermeden insanlığı tutup kaldıracağız

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı şehirleri, ilçeleri büyük oranda gezdim. Karınca kararınca kendimce bir şeyler yapma gayreti içerisinde oldum.Orada gördüğüm, duyduğum...

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı şehirleri, ilçeleri büyük oranda gezdim. Karınca kararınca kendimce bir şeyler yapma gayreti içerisinde oldum.

Orada gördüğüm, duyduğum öyle hadiseler var ki “Bu kadar da olmaz’’ dedirten cinsten.

Deprem sonrası hem siyasi yağmacılardan hem de bildiğimiz evleri, yardım tırlarını yağmalayanlardan bahsetmeyeceğim.

Daha önce salgın dönemlerinde fırsatçılar oldu. Kimi gıda ürünlerine çok ciddi zamlar yaparak kendilerince oligopol bir piyasa oluşturdular. Kimisi de kira, inşaat gayrimenkul ve otomotiv piyasasında benzer şekilde davrandılar. Ne yazık ki bunlar için de ilk zamanlarda gereken müdahale yapılamadı. Şimdi tekrar aynı sorun yaşanırken umarım doğru adımlar atılır.

Benim daha çok değineceğim husus deprem bölgesinde “Bir insan bu kadar da alçalabilir mi” dedirtecek cinsten yaşananlar.

Örnekler çok, ancak birkaç örnek verelim de birileri ilk gün canlarını hiçe sayarak yardım taşırken akbaba gibi, leş kargası gibi “Buradan ne koparabilirim” düşüncesiyle hareket edenleri daha net görelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.085 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar