İYİ Parti’de erime devam ediyor; oyları yarı yarıya düştü

Daha önce Akşener’in, Kılıçdaroğlu’nun Masa’sından kalkıp, tekrar oturtulduğu süreçten itibaren oy oranlarında ciddi bir düşüş başlamıştı.Yavuz...

Daha önce Akşener’in, Kılıçdaroğlu’nun Masa’sından kalkıp, tekrar oturtulduğu süreçten itibaren oy oranlarında ciddi bir düşüş başlamıştı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun haklı eleştirileri de bunu süreci destekledi. Birçok İYİ Parti mensubu “terörün gölgesinin düştüğü” yerde olmak istemedi. 

Sonrasında aday belirleme süreçleri geldi. Yapılan temayül yoklamalarında "hile", "hülle" yapıldığı birçok yerde dillendirildi. Ankara’da partililer birbirlerine girdi. Antalya Eski Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ‘’Etik ve vicdani değerleri hiçe sayan bir ortamda daha fazla siyaset yapmamın hayat görüşümle uyuşmaması sebebiyle İYİ Parti Antalya Milletvekilliği aday adaylığından çekiliyor, parti üyeliğimden istifa ediyorum’’ açıklamasını yaptı.

Daha önce yapılan Kurultay sonucu genel başkan yardımcılığından alınıp, tepki göstermesi sonucu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev alan Aytun Çıray, bir gerçeği ortaya koydu. ‘’14 Mayıs sonrası Türkiye’ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum. İzmir’de Saygıdeğer Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım. Yaşasın Atatürk!" tweetini attı. Tepkisi yine yapılan temayül yoklamasına idi.

İYİ Parti’de başlayan istifalar da durdurulamıyordu. Nitekim, Ankara 2. Bölge gibi bir yerden İYİ Parti’nin CHP listesinden girmesi de bu sıkışmışlığın ayrı bir göstergesidir.

Ankara Keçiören’de 765 kişi, Kahramanmaraş’ta 500 kişi, Eskişehir’de 178 İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçiyor. Şanlıurfa’da Ziya Bağış aday adaylığından çekiliyor. Bucak aşireti İYİ Parti’den desteğini çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.085 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar