HDP’nin aday çıkarması ne anlama geliyor?

Özellikle 15 Temmuz 2016 sonrası muhalefet ortak hareket etmeye başlamış ve Akşener henüz parti kurmadan bile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak etmeye başlamıştı. 16 Nisan halk oylaması...

Özellikle 15 Temmuz 2016 sonrası muhalefet ortak hareket etmeye başlamış ve Akşener henüz parti kurmadan bile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak etmeye başlamıştı. 16 Nisan halk oylaması sürecindeki “Hayır Bloku” ekseninde birleşilmesi bunun en somut örneğidir.

O dönem “Hayır Bloku” içerisinde Akşener ile birlikte Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olması için CHP’lilerle masada pazarlık için oturduğunu söyleyen Ali Babacan da vardı, Konya’da alttan alta “hayır” için çalışan Ahmet Davutoğlu da.

O dönem elbette “Hayır Bloku” içerisinde HDP de vardı.

Geçtiğimiz günlerde HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bizle müzakere edilirse elbette ortak adayda buluşmak isteriz” açıklaması yaptı.

Sonrasında Pervin Buldan, “Biz HDP olarak kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halkıyla paylaşacağız. HDP, kendi adayını çıkaracak, kendi adayıyla seçimlere gidecek” şeklinde açıklama yaptı.

Peki ne oldu da Pervin Buldan bu açıklamayı yaptı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.081 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar