Fotoğraf karelerinin anlattıkları

Tv100 Gazetesi Yazarı Hilmi Daşdemir'in bugünkü (27.01.2022)'' Fotoğraf karelerinin anlattıkları'' başlıklı yazısı.

Bir edebiyatçı olsam İmamoğlu fotoğrafları üzerinden bir roman ya da fotoroman yazabilirdim. Çünkü insan bazen beden diliyle ve mimikleriyle, ağzıyla söylediğinin tam tersini söyler.

Dün CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaretinde çekilmiş bir fotoğrafı vardı. Bir gün önce ismi cumhurbaşkanlığı için de geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın açılış töreninde Kılıçdaroğlu’na, “Temennimiz cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” şeklindeki sözleri açık destek olarak da anlaşılabilecek bir takdim olarak görülmüştü.

Mansur Yavaş, masada bir tıkanma olursa bu çıkışlarından sonra Kılıçdaroğlu’nun tercih edeceği isim olarak öne çıkacaktır.

Aynı taktiği hatta bir el yükselterek uygulayan bir isim de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş olmuş, “Genel başkanım aday olmayacaksa ben de aday olabilirim” çıkışını yapmıştı.


Tabii hiç kimsenin Ekrem İmamoğlu gibi Akşener’den destek aldığı yok. Zaman zaman Mansur Yavaş ismi zikredilse de bunlar İYİ Parti tabanından tepki almamak için yapılan taktiksel çıkışlardır. Görünen o ki Mansur Bey tarafından bile inandırıcı olarak görülmemiştir. Şunu da unutmamak gerekir ki 2019’da Mansur Yavaş’ın ABB başkan adaylığına en çok muhalefet de Akşener’den gelmiş ancak sonra desteklemeye mecbur kalmıştı.

Şimdi tekrar fotoğrafa dönecek olursak ayakta duran belediye başkanlarının hepsi oldukça mutlu görünürken İmamoğlu’nun yüz ifadesi farklı. Ekrem Bey mutsuz görünüyor. Nitekim toplantı biter bitmez, basın mensuplarına da görünmeden, kaçarcasına CHP Genel Merkezi’nden çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.081 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar