Depremin yaralarını sarma kampanyası

Geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce duyurmuş olduğu seçimin 14 Mayıs 2023’te yapılmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Ardından da kararname Resmî Gazete’nin mükerrer...

Geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce duyurmuş olduğu seçimin 14 Mayıs 2023’te yapılmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Ardından da kararname Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan’ın konuşmasından sonra kararı CNN Türk’te değerlendirmiştim. Orada da oldukça etkilendiğimi söyledim. Zira daha önceleri de yazdım, anlattım. Oraları görmeden hatta ilk günlerde görmeden yıkımın boyutunu anlayamazsınız. Hele oradaki hikâyeler daha dokunaklı. Dün Kahramanmaraş ve Elbistan’da bugün Malatya’da idik. Orada karşılaştığımız AFAD gönüllüsü bir ablamız üç evladını depremde kaybetmiş, gönüllü olarak orada çalışıyor. Oradaki diğer depremzedelere ve çocuklara yardımcı oluyor. ‘’Acım diğer insanlara ve çocuklara yardımcı olarak hafifliyor’’ diyor.

Depremi yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı hikâyeler oldukça fazla. Bunlara hikâye diyoruz ama hepsi gerçek. Sizin yaşamamış olmanız yaşanmadığı anlamına gelmez. Aynı zamanda yarın yaşamayacağınız anlamına da gelmez.

Bir süre önce kentsel dönüşümden kaçan vatandaşlar kendileri karot testi yaptırmaya başladılar. Depremi yaşayan illerden kaçışlar olduğu gibi İstanbul’dan kaçışlar olmaya başladı.

Sanırım yaşadığımız yüzyılın felaketini yaşamamış olsaydık bu kadar endişe yaşamazdık. Bu durum nereye kadar gider onu zaman gösterecek. Geçtiğimiz hafta Optimar olarak yaptığımız araştırmalarda depremden etkilenen yakını olanların oranının yüzde 55 olduğunu gördük.

Bu seçim deprem merkezli olarak geçecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.085 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar