Yeni -Yeni CHP kuruluyor

Kemâl Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal'a 'kaset operasyonu' sonrası CHP'nin başına getirildiği malum. 'Gandi Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının ilk döneminde "Yeni CHP" sloganını duymaya başlamıştık.

Buna göre CHP, ulusalcı ve Kemalist söylemi bir yana bırakıp, daha kucaklayıcı bir Atatürkçü söyleme bürünecekti. Bu doğrultuda başörtüsü yasağının AK Parti iktidarı tarafından kaldırılmasına pek ses etmediler.
Ancak aynı zamanda 'yeni CHP', FETÖ'nün 17-25 Aralık operasyonunun hemen öncesi Amerika ziyaretinde FETÖ liderleriyle buluşup, yasa dışı ve montajlanmış ses kayıtlarını Meclis kürsüsünden dinletecek;
FETÖ'nün kapatılan medya organlarına destek ziyaretlerinde bulunacaktı. Keza PKK ile de kavga etmeyecek, açıktan kınama yaynlamayacak ve dahası HDP ile açıktan işbirliğine gidecekti. Bunun neresi 'Atatürkçü'; ona CHP'li okurlar karar versin.
Fakat geçen seneki İstanbul İl Kongresi'nde Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanı seçilmesiyle 'yeni-yeni CHP'nin ilk somut adımı atılmış oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 454 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 386 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar