Yeni dünya savaşının mazereti İran mı?

Amerikan Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie, dünyanın geçireceği bir sonraki savaşın bölgesel değil, bölgeler arası olacağını söylemiş ve eklemiş:

"Sadece CENTCOM veya EUCOM (Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı) veya INDO-PACOM'un (Hint- Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı) faaliyet alanında değil, birden fazla bölgesel muharip komutanlığın faaliyet alanını etkileyecek." Alarm zillerini çaldırmaya yetecek bu sözler, ABD saldırganlığının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğinin de göstergesi.
CENTCOM görev bölgesine gönderilen Lincoln uçak gemisi ile 4 nükleer kapasiteli Stratofortress B-52 bombardıman uçağı ve USS Arlington amfibi çıkarma gemisi de askerî hareketliliğin artacağına işaret. Ancak McKenzie'nin sözlerinden yola çıkarak gelmekte olanın bölgeler arası bir savaş olduğunu varsayarsak, İran'ın bu savaşta sadece bir durak olacağını da varsaymak gerekir. Zira İran'a yapılan bir müdahaleye Rusya ve Çin'in nasıl tepki vereceğini anlamak için ta Güney Amerika'daki Venezuela için verdikleri tepkiye bakmak bir fikir verebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 436 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar