Yalnızlar ülkesinden bildiriyorum

Dünyada metrekareye en çok yol ve "tanrı" düşen ülke Japonya'nın başkenti Tokyo'dayız.

Japonların bin yıl başkenti Kyoto olmuş ancak modernleşme serüvenleriyle birlikte değişen tek şey başkentleri olmamış.
Hani "Japonlar uzun yıllar kendilerini dünyaya kapalı tuttular, ardından Batılı ülkelere açmaya karar verdiler" diye anlatılan bir hikâye var ya... Japon kıyılarına topçu bataryaları dolu savaş gemileri ve satacak mallarla gelen Batılı devletlerin bununla alakasını da dile getirmek gerekir.
Japon Kraliyet ailesi, aynı kan bağı silsilesinden gelip kraliyet konumunu en uzun koruyan Yamato Hanedanlığı'dır. 4. yüzyıldan 19. yüzyıl sonlarına değin aile, devlet yönetiminde etkindir. Modernleşme öncesi Shogun denen derebeyleriyle yapılan iktidar paylaşımı, "Meiji restorasyonu" olarak anılan modernleşme süreciyle değişmiştir. İlkin ABD ile 1854'te imzalanan Dostluk Anlaşması'yla açılan kapıdan girenleri diğer Avrupalı devletler takip etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kazanan Türkiye’miz olsun 29 Mart 2024 | 141 Okunma İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 462 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 390 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 169 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar